4.000 espelmes il·luminen el clam per la independència


Temes relacionats

Sant Cugat per la Independència il·lumina avui una estelada gegant ( 2/feb/13)

Ja es poden adquirir les espelmes que formaran l'estelada gegant (22/gen/13)

4.000 espelmes per fer una estelada gegant a la plaça d'Octavià (17/gen/13)


  • Comparteix:

Una estelada gegant formada per 4.000 espelmes ha donat forma aquest dissabte al clam per la independència de Catalunya. Organitzada per Sant Cugat per la Independència, la plaça d'Octavià ha aplegat més d'un miler de veïns que s'ha sumat a aquesta iniciativa, que vol il·luminar tots els municipis del país fins aconseguir la plena sobirania. Tot i que el vent ha deslluït alguns moments de l'acte simbòlic, els crits per la independència i la col·laboració de diverses entitats han compensat l'episodi meteorològic amb unitat.

La llum de 4.000 espelmes ha dibuixat aquest dissabte una estelada a la plaça d'Octavià en un clam visual per la independència. L'acte és una iniciativa de Sant Cugat per la Independència, la branca local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), que ha comptat amb la col·laboració de 80 voluntaris per organitzar la cita. Més d'un miler de santcugatencs ha envoltat la insígnia.

Segons ha explicat el responsable de la iniciativa a Sant Cugat, Vicenç Alegre, l'encesa forma part d'una acció nacional que pretén il·luminar el país municipi per municipi fins que Catalunya sigui independent. Després de la declaració de sobirania aprovada el 23 de gener passat al Parlament, l'estelada d'espelmes és un símbol perquè els polítics tirin endavant el procés cap a la independència.

Vicenç Alegre

Volem que les forces polítiques no defalleixin de cara a aconseguir la independència durant el 2014.


Altres associacions també s'han sumat a l'esdeveniment amb les seves actuacions. El grup d'animació El pot petit de la Fundació Roda ha representat l'obra 'De tots colors'. L'Escola de Música Tradicional ha posat la banda sonora a l'encesa amb la interpretació de peces populars de la mà de timbalers, grallers i acordions. A més, la cita ha comptat amb la interpretació d''El Cant de la Senyera' i 'Els Segadors' a càrrec d'un grup coral de cantaires de la ciutat dirigits pel director del Cor Aulos, David Folch.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha participat en l'acte amb l'encesa d'una espelma i ha defensat que la sobirania de Catalunya portarà progrés econòmic i social al país.

Mercè Conesa

Estenem el missatge que la independència és progrés. La sobirania ens portarà més progrés econòmic i social.


Tot i que el vent ha dificultat la iniciativa, l'ANC no ha defallit i ha aconseguit mantenir uns minuts totes les espelmes de l'estelada enceses. Alguns dels espectadors de l'esdeveniment han destacat la insistència dels voluntaris per mantenir l'estelada il·luminada.

Assistents

Una iniciativa molt maca i popular. / Em sembla molt bé però el temps no ha acompanyat. / La ventada és forta però la insistència també.


La primera encesa va tenir lloc a Verges l'any passat, i des d'aleshores la iniciativa s'ha dut a terme a Granollers i Vic, entre d'altres poblacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.