Conesa passa a segona vicepresidenta de la Diputació després de trencar amb el PP

Conesa passarŕ de la quarta a la segona vicepresidčncia / Font: ACN

Política

Publicat el 4/feb/13 per Anna González

L'alcaldessa, Mercč Conesa, assumirŕ la segona vicepresidčncia de la Diputació de Barcelona mantenint l'ŕrea d'Atenció a les Persones. El canvi és fruit del trencament de l'acord de govern amb el PP a la institució supramunicipal, escenificat aquest dilluns i que comportarŕ la reorganització interna de la Diputació. La institució passarŕ de cinc a quatre vicepresidčncies. Conesa liderava fins ara la quarta.

Després de mesos de reflexions, CiU ha materialitzat el trencament amb el PP a la Diputació de Barcelona aquest dilluns. El president de la institució, Salvador Esteve, ha justificat aquesta decisió en el canvi del context polític després de la manifestació de l'Onze de Setembre. Segons Esteve, la corporació supramunicipal no pot ser aliena a aquest nou escenari, en el qual el PP ha mostrat la seva oposició al dret a decidir i al pacte fiscal. Per aixň, la ruptura de la coalició, ha dit Esteve, respon a la voluntat d'allunyar del 'focus mediŕtic' la Diputació de Barcelona davant possibles divergčncies entre els dos socis de govern.

Salvador Esteve

No es podia fer res més que deixar el govern de coalició i treure la institució del focus mediŕtic constant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La ruptura del pacte de govern entre les dues formacions suposa una reorganització interna de la institució, segons ha anunciat aquest dilluns la Diputació de Barcelona. L'ňrgan passarŕ de cinc a quatre vicepresidčncies, tres de les quals executives a mans de CiU i una quarta de caire institucional a cŕrrec del PSC.

En concret, la vicepresidčncia primera de Desenvolupament Econňmic i Ocupació serŕ per a l'alcalde de Cercs (UDC), Ferran Civil; la vicepresidčncia segona d'Atenció a les Persones anirŕ a mans de l'alcaldessa, Mercč Conesa; i la vicepresidčncia tercera de Govern Local i Territori, per a l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer. La quarta vicepresidčncia, sense poder executiu, l'obtindrŕ el regidor de Santa Coloma de Gramenet i expresident, Antoni Fogué (PSC). El portaveu de CiU a la Diputació i alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cańizares, seguirŕ com a diputat adjunt a la Presidčncia i assumirŕ l'ŕrea de Cultura.

Tot i el canvi en l'organització de la Diputació i el trencament del pacte, Esteve ha expressat la voluntat de seguir aconseguint acords per consens.