Un estudi no troba locals confessionals amb activitats no religioses per cobrar l'IBI


Temes relacionats

El PSC sosté que cobrar l'IBI a algunes propietats religioses és factible (29/gen/13)

El ple insta el govern espanyol a clarificar l'exempció de l'IBI dels béns religiosos (15/oct/12)

El ple rebutja crear un cens dels béns immobles de confessions religioses (18/jun/12)

Les entitats catòliques demanen ampliar el debat de l'IBI a altres associacions (29/mai/12)

El PSC i ICV-EUiA volen que Sant Cugat cobri l'IBI de propietats d'entitats religioses no vinculades al culte (29/mai/12)


  • Comparteix:

L'estudi cerca locals propietat de confessions religioses que no estiguin destinats a activitats de culte o aspectes socials / Font: Monestirs.cat

L'estudi cerca locals propietat de confessions religioses que no estiguin destinats a activitats de culte o aspectes socials / Font: Monestirs.cat

Un estudi engegat des de l'Ajuntament no ha trobat, per ara, locals d'entitats confessionals que puguin ser susceptibles de pagar l'Impost de Béns Immobles (IBI), com estableix un acord plenari. Ho ha explicat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, en una entrevista a Cugat.cat on també ha explicat que la ràtio d'endeutament del consistori s'ha aconseguit rebaixar en cinc punts situant-se entorn al 70% actuals.

L'estudi cerca locals propietat de confessions religioses que no estiguin destinats a activitats de culte o de caire social perquè se'ls pugui cobrar l'impost corresponent a la propietat. Des del PSC s'ha assegurat que per aquest concepte les finances municipals podrien recaptar més de 460.000 euros. Brugarolas posa en dubte aquesta xifra ja que, segons ha explicat, l'estudi que analitza aquesta possibilitat no ha trobat cap espai religiós que reuneixi les característiques necessàries per ser gravada.

Carles Brugarolas

Per ara, no hem trobat cap bé immoble de l'església destinat a activitats no religioses que estigui bonificada. Encara no hem acabat l'estudi, però, per ara, poso en dubte la xifra del PSC.


El responsable de l'àrea econòmica de l'Ajuntament també ha parlat de la ràtio d'endeutament del consistori. Segons Brugarolas, les xifres definitives, que es faran públiques en breu, situen aquest índex entorn el 70%, el que suposa una reducció de cinc punts percentuals. El tinent d'alcalde assegura que aquesta tendència es mantindrà ja que la intenció de l'equip de govern és situar la ràtio entre un 60 i un 65% en els propers anys.

Carles Brugarolas

Aviat farem la liquidació. Estarem al voltant del 70% i la tendència serà que continuï baixant. Esperem tancar el mandat amb un endeutament entre el 60 i el 65%.


Fa tres anys, l'Ajuntament pagava als seus proveïdors a 34 dies, actualment ho fa a 55. Segons Brugarolas, aquest creixement es deu a tensions de tresoreria del consistori i ja s'està treballant per posar-hi remei ja que la Llei de Morositat situa en 30 dies el màxim temps que pot passar entre la rebuda de la factura i que aquesta es reemborsi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.