Dol en el PSC de Sant Cugat per la pèrdua de Joan Reventós, considerat el pare del socialisme català


  • Comparteix:

Reventós va ser president del Parlament del 95 al 99.

Reventós va ser president del Parlament del 95 al 99.

El Partit dels Socialistes de Sant Cugat ha volgut fer públic el seu condol per la mort de Joan Reventós, mort a conseqüència d'una llarga malaltia. El grup municipal socialista ha destacat el paper de Reventós en el procés d'unificació del socialisme i l'ha recordat com una de les figures més importants i decisives de la política catalana contemporània.

El socialista Joan Reventós ha mort a Barcelona a l'edat de 76 anys després d'una llarga malaltia. President del Parlament de Catalunya entre 1995 i 1999, Reventós era una persona admirada no només entre els militants i simpatitzants del socialisme català sinó també entre la majoria de polítics catalans de la seva generació. El mateix expresident de la Generalitat i actual president de Convergència i Unió, Jordi Pujol, va afirmar ahir que ha perdut, per sobre de tot, un amic.

El portaveu del grup municipal a Sant Cugat, Jordi Menéndez, s'ha mostrat colpit per la mort de qui, ha dit, ha estat com una mena de padrí.

Jordi Menéndez

Més enllà del seu importantíssim paper polític, en el terreny personal estic molt colpit. Reventós va ser per mi un mestre.


Joan Reventós va mostrar el seu suport al grup municipal socialista participant, nombroses vegades, en diversos actes electorals. L'última aparició pública que va fer Reventós a Sant Cugat va ser en un acte de campanya el 1999 a la Unió santcugatenca. El 2001, un vessament cerebral el va obligar a apartar-se de la primera línia política.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.