La Generalitat convida els alcaldes a fer front comú per pressionar Foment sobre el TGV


  • Comparteix:

Foment planteja fer un tercer rail paral·lel a la via existent.

Foment planteja fer un tercer rail paral·lel a la via existent.

El secretari de Mobilitat de la Generalitat en declaracions a Ràdio Sant Cugat, ha apostat perquè el govern català i els alcaldes de la comarca facin front comú per pressionar al ministeri de Foment perquè construeixi una via d'ample europeu pel corredor vallesà del TGV. Segons Manel Nadal, la proposta de construcció d'un tercer rail no és acceptable ni tampoc viable. Nadal, a més, ha anunciat que el Túnel d'Horta i les connexions entre el Vallès i Barcelona només passen per la promoció del transport ferroviari.

Manel Nadal ha retret, en certa manera, als alcaldes del Vallès que anessin a negociar a Madrid sense el suport de la Generalitat. En aquest sentir, el secretari de Mobilitat creu que davant la proposta de Foment de fer un tercer rail, cal que el govern català i els alcaldes facin front comú perquè Madrid replantegi el projecte

Manel Nadal

Cal una sola veu de Catalunya formada per la Generalitat i els alcaldes.


Segons Nadal el tercer rail és inviable per encabir rodalies i alta velocitat. A més, afegeix que els sistema d'alimentació elèctrica que fan servir un i altre sistema, són incompatibles.

Sobre la posada en marxa de la línia Mollet-el Papiol, el secretari de Mobilitat creu que aquest nou endarreriment és inadmissible i creu que la diputada al Congrés i presidenta del PP a Sant Cugat Berta Rodríguez ha donar explicacions públiques a la ciutadania:

Manel Nadal

La diputada Berta Rodriguez hauria de passar comptes de les seves dubtoses gestions a Madrid.


Finalment, Nadal ha anunciat que el controvertit Túnel d'Horta no serà per vehicles privats sinó que només és concebible com un túnel ferroviari. El nou govern aposta perquè les connexions entre el Vallès i Barcelona es facin amb transport públic.

Manel Nadal

Aquest govern té la prioritat de fomentar els sitema ferroviària.


Nadal ha anunciat que durant aquesta legislatura es modificarà el PGM del 76 mitjançant la redacció dels Plans Territorials. Aquest pla haurà de replantejar-se infraestructures dibuixades com el Vial de Cornisa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.