El PSC proposa un pla de xoc contra l'atur juvenil


  • Comparteix:

Ferran Villaseñor, al primer pla, i Pere Soler portaran la moció al proper ple municipal

Ferran Villaseñor, al primer pla, i Pere Soler portaran la moció al proper ple municipal

El PSC proposa que Sant Cugat impulsi un pla de xoc contra l'atur juvenil que prioritzi les polítiques de promoció econòmica i les vinculi a la formació i les pràctiques empresarials. Els socialistes han lamentat que l'atur juvenil a la ciutat estigui per sobre del 26%, una xifra molt similar a la mitjana de l'àrea metropolitana i la del conjunt del país. Per fer-hi front, el PSC proposarà una moció al ple municipal, que també aposta pel desenvolupament de les incubadores d'empreses i la bonificació fiscal per a les companyies que participin d'aquest pla.

El PSC presentarà aquesta proposta al ple de febrer, que se celebrarà dilluns de la setmana vinent, amb la intenció de començar a posar remei a una situació, que diu la formació, és 'molt preocupant' i està 'expulsant' els joves de la ciutat.

En aquest sentit, el portaveu municipal socialista, Ferran Villaseñor, ha explicat que cal imaginar noves formes d'ajudar els joves. La recepta socialista preveu impulsar aquest pla de xoc que busca prioritzar les polítiques d'ocupació adreçades als joves, coordinant el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), afavorint els vivers d'empreses i lligant formació i pràctiques professionals.

Ferran Villaseñor

Algunes propostes són lligar el SOM i el SOC, afavorir les incubadores d'empreses i lligar la formació i les pràctiques en empreses.


Villaseñor ha afegit que també volen introduir bonificacions fiscals i en les licitacions municipals per a les empreses que s'incorporin al pla de xoc. Finalment, i com a garantia del procés, els socialistes proposen constituir una taula permanent de seguiment i avaluació de les polítiques d'ocupació juvenil.

La moció del PSC proposa estudiar la viabilitat de la implementació d'aquestes polítiques, així com l'aportació econòmica que s'hi pot destinar per incloure el pla de xoc en els pressupostos del 2014 i 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.