Sant Cugat col·labora en un projecte de cooperació a Bolívia


  • Comparteix:

Imatge d'algunes activitats relacionades amb el projecte / Font: Ajuntament

Imatge d'algunes activitats relacionades amb el projecte / Font: Ajuntament

El departament de Chuquisaca, a Bolívia, ha rebut 14.000 euros del consistori per finançar una part d'un projecte de cooperació al desenvolupament consistent en un observatori de drets humans i recursos d'informació. Aquesta actuació, que té l'objectiu de donar veu als pobles indígenes bolivians a través de processos participatius, ha comptat amb la participació del Centre d'Estudis Amazònics (CEAM), amb seu a la ciutat.

En aquest projecte s'han format 97 líders comunitaris com a promotors dels drets humans i se'ls ha garantit l'assistència a la Universitat de Chuquisaca. L'objectiu de la iniciativa ha estat que les opinions i les propostes dels indígenes de la regió siguin escoltades durant el desplegament de la nova constitució boliviana, aprovada el 2009. En aquesta línia, s'han fet tallers formatius a les comunitats on s'ha desenvolupat l'acció. Tal com explica la directora del CEAM, Inma Mañas, el gran repte que tenen aquestes comunitats és establir i consolidar els seus mecanismes de govern.

Inma Mañas

Han d'establir els seus òrgans de govern per poder ser reconeguts de manera oficial. Si ho aconsegueixen, podran viure als seus territoris.


Mañas ha explicat a Cugat.cat que el CEAM continuarà desenvolupant projectes d'aquest tipus al país com a mínim fins el 2014, ja que encara manté contactes amb més de 70 comunitats bolivianes. El projecte, subvencionat per l'Ajuntament, està emmarcat dins el 'Plan Nacional de Desarrollo del Gobierno de Bolivia: Digna y Soberana para vivir bien 2006 - 2011'. El projecte es va dur a terme en el període 2011-2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.