La Diputació aprova nou govern sense el PP i Conesa segueix sent vicepresidenta


  • Comparteix:

Moment del ple d'aquest dijous / Font: Diputació de Barcelona

Moment del ple d'aquest dijous / Font: Diputació de Barcelona

El Ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous la nova estructura de govern, un cop fet efectiu el trencament del pacte entre CiU i PPC, que han governat conjuntament els dos darrers anys. La federació nacionalista governarà a partir d'ara en minoria. L'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, continuarà exercint el càrrec de president i es redueix el nombre de vicepresidències de cinc a quatre, prescindint dels diputats del PPC Josep Llovet i Ramon Riera, que surten del govern de la Diputació. L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, assumeix la vicepresidència d'Atenció a les Persones.

La nova estructura de govern de la Diputació de Barcelona ha quedat aprovada aquest dijous amb el vot favorable dels 20 diputats de CiU i l'abstenció dels 31 representants restants. Seran cinc àrees competencials i executives: Presidència (Joan Carles Garcia Cañizares), Desenvolupament Econòmic Local (Ferran Civil), Atenció a les Persones (Mercè Conesa), Territori i Sostenibilitat (Joaquim Ferrer), i Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies (Carles Rossinyol).

A més de votar l'estructura de govern, el ple també ha servit perquè es comuniquessin els canvis en l'equip executiu de la Diputació, que continuarà presidint l'alcalde de Martorell, Salvador Esteve. Un cop consolidat el trencament amb el PP, les vicepresidències executives seran totes per la federació nacionalista, que ha tornat a confiar en l'alcalde de Cercs, Ferran Civil, i en l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i ha incorporat l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer. La quarta vicepresidència és pel regidor de Santa Coloma de Gramenet i antic president de la Diputació, Antoni Fogué, tot i que no tindrà competències executives. Fogué ja formava part del govern de l'ens abans de la reestructuració.

Els presidents dels diferents grups polítics seran a partir d'ara Joan Carles Garcia Cañizares (CiU), Pere Navarro (PSC), Xavier García Albiol (PP), Arnau Funes (ICV-EUIA) i Pere Prat (ERC); i els portaveus Joan Carles Garcia Cañizares (CiU), Josep Mayoral (PSC), Alberto Villagrasa (PP), Àlex Mañas (ICV-EUIA) i Jordi Portabella (ERC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.