El president de l'EMD de Valldoreix valora la feina feta des de l'administració local


Temes relacionats

Els ajuntaments deixaran de prestar serveis d'educació i sanitat en cinc anys (16/feb/13)

La reforma de l'administració local vol laminar l'estat de dret, segons Conesa (16/feb/13)

El PSC, ICV-EUiA i la CUP refusen la reforma de les administracions locals (16/feb/13)


  • Comparteix:

L'Associació d'EMD de Catalunya es va reunir fa pocs mesos per analitzar la situació / Font: AEMDEC

L'Associació d'EMD de Catalunya es va reunir fa pocs mesos per analitzar la situació / Font: AEMDEC

Valldoreix defensa l'existència de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) a àmbit català per ser, juntament amb els consistoris, l'administració més resolutiva. Davant la proposta de reforma de l'administració local del PP, el president de l'EMD de Valldoreix i de l'Agrupació d'EMD de Catalunya, Josep Puig, ha afirmat que aquests organismes a àmbit català són totalment diferents als de la resta de l'Estat i que ja compleixen amb la demanda de l'executiu espanyol de presentar els seus comptes.

D'aquesta manera, Puig respon a la proposta de reforma de l'administració local que preveu un procés d'avaluació en el qual hauran de presentar els seus comptes i si no el superen es dissoldran. Segons el govern espanyol, el 96,1% de les EMD no presenten els comptes, que una vegada aprovada la llei hauran d'executar en un termini de tres mesos.

Tot i així, el president local ha assegurat que aquest no és el cas de les EMD de Catalunya, ni de Valldoreix. Puig ha explicat que el territori local és una 'rara avis' per nombre de vocals i habitants.

A més, Puig ha destacat que aquesta proposta no afectarà Catalunya perquè l'Estatut 'ens protegeix'. El president de l'EMD de Valldoreix també ha valorat la feina que es fa des dels governs locals per ser la més resolutiva.

Josep Puig

El món municipal està molt reconegut i pensem que és la millor manera de fer política. La més resolutiva i la menys lucrativa.


El govern espanyol ha xifrat en 73 milions d'euros l'estalvi derivat de la regularització de les EMD i les mancomunitats. La gran majoria d'aquestes administracions menors es troba a Castella-la Manxa, segons Puig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.