El govern, compromès a treballar amb Som Energia dins el pla local energètic


Temes relacionats

La CUP aposta per l'energia verda i vol que el ple se sumi al seu plantejament (30/gen/13)


  • Comparteix:

Som Energia és una cooperativa de consum d'energia verda

Som Energia és una cooperativa de consum d'energia verda

L'equip de govern s'ha compromès aquest dilluns a treballar amb cooperatives d'energia verda com Som Energia i comptar amb la seva experiència en l'elaboració del Pla Local d'Energia. Així ho ha dit el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, arran d'una moció presentada al ple per la CUP. Tot i que la proposta s'ha retirat davant el compromís del govern d'estudiar-la, tots els grups han destacat la necessitat de revisar el model energètic i reforçar la implicació de l'Ajuntament amb les cooperatives sostenibles.

La moció de la CUP instava l'Ajuntament a establir un conveni de col·laboració amb la cooperativa Som Energia per promoure la producció i consum d'energia verda a Sant Cugat. L'objectiu és estendre la 'democratització de l'energia' als municipis facilitant la participació activa dels ciutadans i contribuint, així, al canvi cap a un nou model energètic. A més, busca el consens municipal per pressionar la Generalitat a fer una llei d'energies renovables que possibiliti que el país pugui 'caminar cap a la independència energètica' i crear, de retruc, un nou teixit industrial basat en les tecnologies que aprofiten els fluxos energètics biosfèrics.

El portaveu de la CUP, Guim Pros, ha destacat que cal trobar solucions al problema de la crisi energètica basades en l'usuari, com fa Som Energia.

Guim Pros

La solució passa per posar un model basat en el territori i on els usuaris siguin generadors i no només consumidors.


Tot els grups municipals han elogiat la tasca de Som Energia per fomentar el consum de l'energia verda i s'han mostrat partidaris del fons de la moció. Tot i així, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha demanat a la CUP que retiri la moció per poder treballar la proposta en el marc del Pla Local d'Energia. De fet, Puigdomènech ha explicat que el consistori ja hi manté contacte amb aquesta cooperativa.

Joan Puigdomènech

Estem ficats i Som Energia és part. Tenim un pla més general i en aquest ja es compta amb l'experiència de Som Energia.


El projecte de creació de Som Energia va començar el novembre del 2009 quan un grup de persones vinculades a la Universitat de Girona (UdG) que va veure la necessitat de reproduir experiències exitoses en altres països europeus per promoure la participació de la ciutadania en un canvi de model energètic. Som Energia és una cooperativa de consum, sense ànim de lucre, d'energia verda que té per objectiu oferir energia 100% renovable, de proximitat i al mateix preu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.