La ciutat es dota d'un pla de mesures per prevenir la corrupció


Temes relacionats

Antifrau i Ajuntament obren un canal de comunicació per lluitar contra la corrupció (15/feb/13)

Compromís de la ciutat amb la transparència i el bon govern (15/feb/13)

L'Oficina Antifrau col·laborarà amb l'Ajuntament per evitar el risc de corrupció (15/feb/13)


  • Comparteix:

L'acord inclou els cinc grups amb representació al consistori / Font: Localprès

L'acord inclou els cinc grups amb representació al consistori / Font: Localprès

Sant Cugat compta des d'aquest dilluns amb un pla de mesures per avançar en la transparència i el bon govern municipal amb l'objectiu de prevenir la corrupció. El ple ha donat llum verda al document, que ha estat acordat i consensuat per tots els grups amb representació al consistori. Les línies estratègiques del pla se sostenen en la transparència de la gestió pública i la participació i informació ciutadana, eixos que s'emmarcaran en un Pla d'Integritat que s'elaborarà amb la supervisió de l'Oficina Antifrau.



El pla està dividit en diferents àmbits, des de l'urbanisme, el medi ambient i la participació ciutadana, fins la gestió pública, el dret a la informació i l'estructura organitzativa de l'Ajuntament.

Per millorar el bon govern i la gestió pública, es preveuen mesures com promoure amb l'Oficina Antifrau de Catalunya un Pla d'Integritat per a la corporació municipal que inclogui valors, deures i compromisos ètics, així com sancions en cas d'incompliment. A més, els partits polítics han acordat deixar de percebre l'assignació pública en cas que un membre electe sigui condemnat i no sigui apartat de la formació. En el cas del regidor afectat, aquest haurà de renunciar per escrit i de manera immediata del càrrec. També s'elaborarà un reglament de conflictes d'interès i incompatibilitats per a polítics locals i directius.

Un altre dels eixos és el reforç dels mecanismes de transparència en les actuacions urbanístiques i ambientals. Per això es crearà un Consell assessor d'Urbanisme amb experts i es publicarà tota la informació d'aquest àmbit en la web municipal.

Precisament, la informació és un dels puntals d'aquest document, amb el qual el consistori es compromet a ampliar i fomentar els canals i la transparència de cara al ciutadà com a la resta de membres del consistori.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, en la mateixa línia que la resta de formacions, ha destacat que el document vol demostrar el compromís del consistori amb la transparència i la bona gestió, sobretot en moments on la política viu moments de desprestigi.

Mercè Conesa

Mostrem avui un compromís amb la ciutat, un compromís que volem fer les coses bé. Estem vivint moments de plena desconfiança dels polítics.


El document, que s'ha aprovat per unanimitat, té una vigència de dos anys, després dels quals la junta de portaveus decidirà sobre la seva continuïtat. Amb aquesta acció, l'Ajuntament es converteix en un dels consistoris pioners en reforçar aquest àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.