El ple aprova impulsar mesures per aprofitar els aliments sobrants


Temes relacionats

La pobresa infantil: objectiu a abatre a Sant Cugat (21/gen/13)


  • Comparteix:

L'Ajuntament vol fomentar la recollida solidària d'aliments / Font: ACN

L'Ajuntament vol fomentar la recollida solidària d'aliments / Font: ACN

Sant Cugat analitzarà la taxa de residus dels comerços per aplicar una discriminació positiva en els establiments que contribueixin a reduir la quantitat d'aliments en bon estat abocats a la brossa. La iniciativa forma part d'una campanya de sensibilització que vol conscienciar la ciutadania i els comerços de les conseqüències ètiques i mediambientals de llençar menjar. Així ho ha decidit el ple d'aquest dilluns, a través d'una moció institucional presentada inicialment per ICV-EUiA.

Amb aquest text el consistori alerta d'un problema amb què es troben diàriament els mercats, els supermercats i les botigues de menjar: el de gestionar els productes frescos sobrants. Una realitat que se suma al costum, cada vegada més freqüent, de llençar a la brossa quantitats considerables de fruita, carn i peix, tal com ha subratllat la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana.

Roser Casamitjana

Els mercats, les grans superfícies i els consumidors malbaraten, des de fa anys, els aliments.


És per aquest motiu que l'Ajuntament també impulsarà, amb el suport de tots els grups municipals, mecanismes que facilitin el servei de recollida de menjar als establiments, per tal que els productes aptes per al consum arribin a la fundació Banc dels Aliments, les entitats i els menjadors socials.

Llençar el menjar és una pràctica que també té conseqüències mediambientals negatives, amb l'augment de les emissions de diòxid de carboni. L'actual situació de crisi econòmica, explica la moció, provoca que cada vegada hi hagi més persones que tinguin dificultats per consumir els aliments bàsics, una circumstància que agreuja encara més el malbaratament del menjar.

Totes aquestes iniciatives que contempla la moció s'inclouran en el Pla contra la Pobresa i l'Exclusió Social que està elaborant l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.