L'Ajuntament instarà la UPC a mantenir el model actual de l'ETSAV a la ciutat


Temes relacionats

Víctor Seguí: 'L'ETSAV té prou valor afegit perquè no sigui discutida com a escola' (28/gen/13)

Conesa també defensa la continuïtat del model de l'ETSAV (21/gen/13)

L'ETSAV defensarà el seu model davant la reorganització a la UPC (18/gen/13)


  • Comparteix:

El rector de l'ETSAV, Víctor Seguí, durant la seva intervenció al ple / Font: Localpress

El rector de l'ETSAV, Víctor Seguí, durant la seva intervenció al ple / Font: Localpress

Sant Cugat reclamarà a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que mantingui el model actual de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ubicada a la ciutat. Ho ha expressat el ple d'aquest dilluns amb el suport de tots els grups municipals. La UPC va engegar fa pocs mesos un procés de reestructuració interna per reduir despeses que planteja la possibilitat de fusionar les dues escoles actuals d'arquitectura, amb seu a Sant Cugat i Barcelona.

La UPC té en marxa un pla de viabilitat per optimitzar els seus recursos i eixugar el dèficit que arrossega, de 100 milions d'euros. En el marc d'aquest procés s'està treballant en una reordenació dels diferents campus i escoles que la universitat té repartides pel territori.

Una de les propostes és la de fusionar els centres que imparteixen la disciplina d'arquitectura, a Sant Cugat i Barcelona. Tot i que es mantindrien les dues escoles, el ple alerta que un trasllat parcial de competències posaria en perill la identitat del centre santcugatenc, convertint-se així en una simple part 'd'una escola deslocalitzada'. El rector de l'ETSAV, Víctor Seguí, ha agraït al ple la implicació de la ciutat en aquest procés, un fet que demostra el vincle entre les dues institucions.

Víctor Seguí

Aquesta declaració institucional representa una renovació de la comunió dels interessos de l'Ajuntament i l'ETSAV.


El consistori reconeix la tasca que ha dut a terme l'escola al municipi, des de la seva implantació el 1991. Una trajectòria en què destaca el suport a les remodelacions del Celler Cooperatiu i el Casino la Floresta. L'Ajuntament reclamarà a la UPC informació permanent de l'evolució del debat intern relatiu al futur de l'ETSAV.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.