CCOO alerta de la pèrdua de serveis per la reforma estatal de l'administració local

El sindicat critica la pèrdua de llocs de treball

Política

Publicat el 22/feb/13 per Anna González

CCOO rebutja frontalment la reforma de l'administració local tal com la planteja el govern espanyol. Pel sindicat, l'avantprojecte de Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració representa una nova retallada en serveis públics que oferten els consistoris, molts d'ells 'essencials' per a la ciutadania. A més, CCOO critica que la proposta estatal s'ha fet amb absència total de consens social.

El sindicat considera que la proposta de l'executiu estatal suposarà una dràstica reducció de l'administració més propera a la ciutadania, una pèrdua de l'eficiència social, l'externalització o privatització dels serveis públics municipals i, fins i tot, el desmantellament real de molts ajuntaments.

El membre de CCOO a l'Ajuntament Pepe García ha lamentat la 'brutalitat' l'avantprojecte de reforma.

Pepe Garcia

És incomprensible que en un estat de dret un govern democràtic plantegi una mena d'inquisició contra els ajuntaments, que són els que estan més a prop de la ciutadania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, CCOO xifra en 200.000 els llocs de treball vinculats a l'administració local que es perdran en cas d'aplicar la proposta estatal de reforma.