Recasens i Amador estudien accions legals si es confirma l'informe de Método 3

Seu de Método 3 / Font: ACN

Política

Publicat el 23/feb/13 per Redacció

L'agència de detectius Método 3 hauria investigat els exregidors d'UDC Joan Recasens i Xavier Amador el 2010, segons consta en el llistat de dossiers filtrat al setmanari 'El Triangle' i que aquest dissabte han recollit diversos diaris. Les investigacions s'haurien centrat en extreure informació financera dels dos polítics. Els santcugatencs han assegurat estar sorpresos per aquests informes i que, en cas de confirmar-se, estudiaran accions legals.

El llistat complet inclou els títols de 169 suposades investigacions de Método 3 que haurien estat filtrades per un exagent. Entre els dossiers, hi ha informes sobre polítics com Joana Ortega (UDC), Felip Puig (CDC), José Montilla (PSC), Joaquín Almunia (PSOE) i Ignacio González (PP). També hi ha investigacions sobre activitats empresarials, personatges del món del cor i mitjans de comunicació.

Al número 38 del llistat hi apareix un dossier sobre 'Juan Bautista Recasens', identificat com a membre de l'Ajuntament de Sant Cugat i del Parlament. L'anotació indica que s'hauria elaborat un informe financer de Recasens.

Joan Recasens, extinent d'alcalde de Presidència i actual diputat, ha explicat a Cugat.cat que està 'sorprès' per aquesta informació i que desconeix d'on ve i per què. Tot i així, ha assegurat que s'haurà d''actuar' si es confirma la veracitat d'aquest informe.

Joan Recasens

Si això fos cert és evident que s'ha de saber què hi ha al darrere. S'ha de veure la veracitat i actuar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Al número 38 hi apareix 'Francisco Amador', relacionat amb l'Ajuntament de Sant Cugat. Davant aquesta informació, l'exregidor d'Esports, Xavier Amador, ha assegurat que s'assessorarà legalment per esbrinar d'on prové el document, ja que en desconeix el seu origen.

Xavier Amador

A partir de dilluns demanaré assessorament legal. L'objectiu és esbrinar qui ho ha encarregat i fer aigua neta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els dos informes dels exregidors santcugatencs s'haurien fet durant el 2010 i es desconeix qui va encarregar el treball.