Martorell deixa la presidència local de CDC, però continua a la Generalitat


Temes relacionats

Martorell va rebre un informe de Método 3 sobre l'exregidor Xavier Amador ( 3/mar/13)

Método 3 va investigar Montserrat Turu per a Martorell ( 3/mar/13)

Turu: 'Tinc molt present que Martorell estava a les ordres de Recoder' ( 3/mar/13)

Conesa: 'No tinc cap dubte que Martorell i el partit prendran la decisió més oportuna' ( 1/mar/13)

Nous correus demostren els encàrrecs de Martorell a Método 3 ( 1/mar/13)

Els partits parlen del cas Martorell a la tertúlia de Cugat.cat (27/feb/13)

La branca juvenil de CDC vol que Martorell posi el seu càrrec a disposició del partit (25/feb/13)

El secretari d'organització de CDC demana a Martorell 'un pas enrere' (25/feb/13)

Noves filtracions mostren que Martorell va negociar preus amb Método 3 (25/feb/13)

El PP, ICV-EUiA i la CUP demanen la dimissió de Martorell (25/feb/13)

ICV-EUiA reclama la dimissió de Xavier Martorell (24/feb/13)

Conesa exigeix a Martorell portar a votació dels militants la presidència de CDC (24/feb/13)

La relació entre Martorell i Método 3 provoca crítiques locals (23/feb/13)


  • Comparteix:

Xavier Martorell / Fotografia: ACN

Xavier Martorell / Fotografia: ACN

Xavier Martorell ha presentat aquest dilluns la seva renúncia com a president de CDC de Sant Cugat, però mantindrà el seu càrrec de director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat. Ho ha anunciat el secretari general de CDC, Oriol Pujol, que ha informat que la dimissió es deu a problemes de salut ocasionats per la pressió del cas de presumpte espionatge al qual s'ha vinculat i per no entorpir les relacions entre el partit i l'Ajuntament de Sant Cugat. La dimissió arriba després d'admetre la relació amb l'agència Método 3, vinculada a l'espionatge de destacades personalitats polítiques, socials i empresarials.

Martorell és el primer polític que dimiteix pel cas de les escoltes i investigacions a diverses personalitats del país. Aquest dilluns, el secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha explicat que Martorell ha presentat la dimissió 'a causa de la pressió rebuda que ha afectat la seva salut' i perquè no se l'interpreti com un obstacle entre el partit i l'Ajuntament de Sant Cugat, governat per CiU.

Oriol Pujol

Renuncia per la pressió exercida i perquè en cap cas se l'interpreti com un generador de problemes.


Arran de la polseguera generada pels casos d'espionatge, Pujol també ha aprofitat per dir que CiU 'se sent més víctima que botxí', entenent que la majoria d'investigacions se centren en persones de la federació.

Aquest cap de setmana s'ha sabut que el fins ara president local de CDC va rebre de l'agència un informe sobre l'exregidor d'UDC i company de govern a Sant Cugat, Xavier Amador, quan els dos eren regidors de l'Ajuntament. Les investigacions també van dirigir-se a l'expresidenta de l'EMD de Valldoreix, Montserrat Turu.

Martorell va negar en un primer moment qualsevol vinculació amb l'agència, però informacions posteriors apuntaven que havia encarregat, quan era regidor de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament, dossiers sobre dirigents convergents, entre ells el conseller Felip Puig. Nova documentació posava sobre la taula una 'auditoria de seguretat' per a CDC de Sabadell, una feina que Martorell va defensar com un 'favor personal' per la seva vinculació amb l'agència.

Tot plegat ha posat en entredit el posicionament de CDC sobre l'assumpte amb peticions del mateix secretari d'organització del partit, Josep Rull, que va instar Martorell a deixar el seu càrrec com a president local.

Xavier Martorell és des d'aquest dilluns expresident de CDC de Sant Cugat després de 10 mesos al càrrec. Ara l'agrupació està pilotada per una comissió gestora que encarrilarà el procés per triar nou president. Aquest dimarts, Martorell donarà explicacions sobre el seu cas a la militància en assemblea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.