El PSC vol una junta de portaveus per aclarir els informes a Recasens i Amador

Michael Cáceres, en una imatge d'arxiu

Política

Publicat el 26/feb/13 per Josep Gimeno

El PSC demana a l'alcaldessa una junta de portaveus extraordinària per aclarir l'origen i els motius dels informes que Método 3 hauria fet a Xavier Amador i Joan Recasens quan eren regidors. En paral·lel, els socialistes diuen respectar els afers interns de CDC i, a diferència de la resta de l'oposició, no demanen la dimissió del president local convergent, Xavier Martorell.

Segons el PSC, les informacions de suposats casos d'espionatge i les declaracions creuades entre membres de CDC i l'alcaldessa estan posant Sant Cugat en 'un focus informatiu no positiu'. En aquest sentit, els socialistes han demanat públicament a Mercè Conesa una junta de portaveus perquè s'aporti tota la informació del cas possible, malgrat que cap notícia hagi vinculat els informes a Amador i Recasens a un encàrrec per part del consistori o per part d'algun dels seus membres. Tot i això, el PSC remarca que tot indica que, en aquell moment, el responsable de Seguretat de l'equip de govern era Xavier Martorell, que ha aparegut relacionat amb diversos encàrrecs a l'agencia Método 3.

Per tot això, el primer secretari del PSC, Michael Cáceres, creu que és necessari que la resta de formacions amb presència al ple coneguin tota la informació disponible sobre aquest fets 'si és que hi ha més coses que no s'han publicat'.

Michael Cáceres

Des del moment que Conesa ha demanat que Martorell posi el càrrec a disposició, pot ser que tingui més informació. I això és el que volem aclarir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



No obstant això, el PSC no ha entrat a valorar la possibilitat que Xavier Martorell dimiteixi del càrrec de president local de CDC, a diferència de la resta de l'oposició, que ha demanat la seva renúncia públicament. Els socialistes diuen respectar els afers interns del partit i es mostren segurs que la formació sabrà 'trobar la sortida i les explicacions adients'. Segons el PSC, quan es conegui tota la informació, es farà una valoració sense haver fet judicis paral·lels previs.

Diversos diaris van recollir dissabte un llistat de dossiers de l'agència de detectius Método 3, en què es recollia que s'hauria investigat els exregidors d'UDC Joan Recasens i Xavier Amador el 2010. Les investigacions s'haurien centrat a extreure informació financera dels dos polítics. Els santcugatencs van assegurar a Cugat.cat estar sorpresos per aquests informes i que, en cas de confirmar-se, estudiarien accions legals.