L'assemblea de CDC des de dins: Oriol Pujol defensa Martorell


Temes relacionats

CDC tanca el 'cas Martorell' en una assemblea sense el president dimissionari ( 6/mar/13)


  • Comparteix:

Oriol Pujol, a la dreta, abans de l'assemblea d'aquest dimarts

Oriol Pujol, a la dreta, abans de l'assemblea d'aquest dimarts

El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha defensat Xavier Martorell en l'assemblea d'aquest dimarts a Sant Cugat i ha advertit que la formació és víctima d'una estratègia de l'Estat espanyol per frenar el procés cap a l'estat propi. Les fonts consultades per Cugat.cat coincideixen que la trobada, que havia de servir per explicar la relació de l'exregidor i expresident de la formació amb l'agència Método 3, va ser tranquil·la i amb intervencions de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i l'exalcalde, Lluís Recoder.

Segons fonts de CDC, Oriol Pujol ha sortit aquest dimarts en defensa de Martorell a l'assemblea i ha remarcat que el partit nacionalista és víctima d'una estratègia per debilitar el partit en el camí cap a l'estat propi. El secretari general ha advertit que, des de l'Estat espanyol, es vol transmetre la idea que Catalunya és un 'femer' ple de polítics corruptes per posar pals a les rodes al procés català.

En aquest sentit, segons les mateixes fonts, Pujol ha assegurat que Martorell va rebre l'informe d'Amador però que no l'havia encarregat l'aleshores regidor de Seguretat Ciutadana. És més, Martorell hauria avisat a Amador que l'estaven investigant, segons Pujol, que ha subratllat que es desconeix qui va encarregar el document sobre l'exregidor d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Les fonts consultades també asseguren que, a l'assemblea, no hi ha hagut referències a l'exregidor Joan Recasens ni a l'expresidenta de l'EMD, Montserrat Turu, que han aparegut en informacions relacionades amb investigacions de Método 3.

Qui també ha intervingut a l'assemblea ha estat l'exalcalde i company de Martorell a l'equip de govern, Lluís Recoder, que encara no s'ha pronunciat públicament sobre la qüestió. Segons diverses fonts, Recoder s'ha dirigit a la militància per lloar la tasca que el recent dimitit va fer al capdavant de la regidoria en matèria de seguretat ciutadana.

Al seu torn, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha argumentat que havia demanat que Martorell fes un pas enrere a CDC de Sant Cugat per evitar que el cas afectés l'Ajuntament, el municipi, el partit i la federació amb UDC. Conesa també ha negat haver encarregat cap treball a Método 3 des del consistori, tal com va explicar la setmana passada a Cugat.cat.

A la reunió, cap membre de CDC s'ha postulat per presidir la formació.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Oriol Pujol un presunt imputat defansant al Martorell ? Mare meva quin exemple de transparencia.

Joan Serrallonga. Enviat el 7/mar/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.