Més de la meitat de santcugatencs, a favor de la independència de Catalunya


  • Comparteix:

Els partidaris de la independència són més de la meitat de la població

Els partidaris de la independència són més de la meitat de la població

Un 53,6% dels santcugatencs votaria 'sí' en un referèndum sobre la independència de Catalunya, segons l'Observatori Sociològic de la ciutat. En total, el percentatge de partidaris d'un estat propi a la ciutat suma ara gairebé cinc punts més que al juliol.

Els partidaris de la independència a Sant Cugat estan lleugerament per sota de la mitjana catalana, que, segons el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat, està en el 57%.

Els contraris a la independència també han crescut des del juliol a la ciutat. En total, gairebé un de cada quatre ciutadans (24,6%) rebutja el procés, tres punts més que fa cinc mesos i per sobre la de mitjana catalana.

L'augment de partidaris i detractors de la independència a Sant Cugat s'explica perquè cau el percentatge de persones que no anirien a votar el dia d'un hipotètic referèndum. Els que s'abstindrien han passat del 22 a l'11% des de juliol.

Les dades de l'observatori s'extreuen d'un miler d'entrevistes telefòniques fetes a santcugatencs a mitjans de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.