Dos estudis de la UAB i la UPC situen Sant Cugat dins la comarca pròpia de Terrassa


  • Comparteix:

La comarca té dues capitals des del 1988.

La comarca té dues capitals des del 1988.

Terrassa ha presentat dos estudis elaborats per la Universitat Autònoma i la Universitat Politècnica que avalen la seva petició de liderar una comarca pròpia i acabar amb la co-capitalitat al Vallès Occidental. Aquests dos estudis situen Sant Cugat dins la comarca de Terrassa basant-se en criteris de mobilitat i relacions econòmiques.

La intenció de Terrassa és traslladar les conclusions dels informes a Lluís Recoder i la resta d'ajuntaments afectats per poder tirar endavant aquest procés perseguit des del 1988.

També es faran arribar a la resta d'administracions com ara La Generalitat, la Diputació o l'Ajuntament de Barcelona perquè en una futura revisió de l’ordenació terriroial de Catalunya i de l’Àrea Metropolitana es tingui en compte aquesta realitat urbana, diferenciada de la de Sabadell.

L’alcalde, Pere Navarro, ha explicat que cal també promoure l’adhesió de la resta de municipis implicats:

Pere Navarro

Hi ha una realitat diferent representada per les ciutats Terrassa-Rubí-Sant Cugat.


La nova comarca o configuració territorial inclou Sant Cugat, així com Rubí, Matadepera, Vacarisses, Rellinars i Viladecavalls.
Entre les conclusions d'aquests estudis destaca que existeixen dues realitats a la comarca concretades en un teixit econòmic i empresarial diferent.

Sant Cugat no ha pres, encara, una decisió sobre el seu posicionament en aquest debat. L'alcalde, de tota manera, ha anunciat que caldrà encetar un debat on s'impliquin totes les forces polítiques i també el conjunt de la ciutadania, ja que aquesta ha de ser una decisió molt meditada i consensuada

Lluis Recoder

La redefinició de la comarca i la redefinició de les entitats metropolitanes formarà part d'un debt territorial i a Sant Cugat haurem de veure quin posicionament prenen globalment


Terrassa aspira a liderar en solitari una comarca des del 1988 quan es van recollir 33.000 signatures. El Parlament va resoldre llavors les reivindicacions egarenques amb una capitalitat compartida a la comarca entre Terrassa i Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.