Recoder plega avui després del ple del Parlament


  • Comparteix:

Recoder s'acomiada del seu seient aquest dijous / Font: ACN

Recoder s'acomiada del seu seient aquest dijous / Font: ACN

Lluís Recoder abandonarà aquest dijous el seu escó després del ple del Parlament, allunyant-se de la primera línia política. El portaveu de CiU, Jordi Turull, ha agraït a Recoder en la sessió d'aquest dimecres 'tants anys de compromís i servei'. L'exalcalde i exconseller de Territori entrarà a la consultoria i auditora KPMG com a soci i assessor en internacionalització i medi ambient. Un dels seus últims actes com a diputat ha estat amb els alumnes de l'institut santcugatenc Angeleta Ferrer a qui ha assegurat que continuarà 'actiu' a la política, però 'només a CDC'.

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha aprofitat aquest dimecres la seva intervenció al ple per agrair a Recoder 'tant anys de compromís i servei' a Catalunya. Turull ha afegit que el santcugatenc mantindrà aquest compromís en l'activitat privada.

Jordi Turull

Avui posem un nom i un cognom sobre la taula: Lluís Recoder. Agraïm el seu compromís i servei a Catalunya.


Recoder milita a CDC des de 1976 i participa en la fundació de la JNC, de la qual va ser secretari i president. Durant 13 anys Recoder ocupa un escó de CiU al Congrés espanyol i, durant dues legislatures, compagina l'alcaldia amb l'escó parlamentari. Al 2006, Recoder dimiteix del seu càrrec de diputat al·legant que vol dedicar-se en exclusiva a la política municipal.

A Sant Cugat, Recoder guanya les tres eleccions municipals a les quals es presenta, les darreres amb majoria absoluta. A l'inici del seu darrer mandat, Recoder va ser el càrrec institucional més important de CiU com a alcalde de la ciutat de Catalunya més gran en mans de CiU.

Un dels últims actes de Recoder com a diputat ha estat aquest dimarts, precisament, amb alumnes de l'institut Angeleta Ferrer dins el programa 'El Parlament a l'aula'. En un debat amb els estudiants, segons diu Recoder a Twitter, ha afirmat que continuarà 'actiu' a la política, però 'només a CDC després de 27 anys sense càrrec ni sou, com la majoria de gent'.

La vacant que deixa l'exconseller serà coberta per la santcugatenca Àngels Ponsa, que va ocupar el lloc número 29 en la llista de CiU per Barcelona. Recoder oficialitzarà la seva renúncia aquest dijous després del ple del Parlament, moment en què s'iniciarà el tràmit perquè Ponsa sigui nomenada de nou diputada, un cop la Junta Electoral de Madrid hi doni el vistiplau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.