Sant Cugat referma el seu compromís amb el Sàhara Occidental


Temes relacionats

Viatge als campaments sahrauís després de l'evacuació forçada de cooperants ( 7/ago/12)


  • Comparteix:

El representant del Front Polisari durant la seva intervenció al ple

El representant del Front Polisari durant la seva intervenció al ple

Sant Cugat exigeix al Marroc la llibertat dels presos polítics sahrauís i reclama a la Generalitat, a l'executiu espanyol i a la Unió Europea (UE) que intercedeixin, davant les autoritats marroquines, per garantir el respecte dels drets humans i la legalitat internacional als territoris sahrauís. Totes les forces polítiques del consistori han donat suport a una moció institucional que, a petició d'Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), demana una solució del conflicte del Sàhara Occidental basada en l'exercici del dret a l'autodeterminació del seu poble, com estableixen nombroses resolucions de les Nacions Unides (ONU).

El delegat del Front Polisari a Catalunya, Oualad Moussa, ha pres la paraula durant el ple municipal d'aquest mes de març per lamentar la greu situació en què es troba el seu poble, recordar l'empresonament per part del Marroc d'una vintena de joves de manera totalment arbitrària i demanar que es pressioni el govern marroquí.

Moussa també ha aprofitat el seu parlament per agrair el tradicional suport polític i social de Sant Cugat al poble sahrauí i especialment la tasca de l'Associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS). Amb tot, Moussa ha demanat a la ciutadania santcugatenca que no s'oblidi del seu poble ni de la seva lluita.

Oualad Moussa

Demanem a la ciutadania de Sant Cugat que no s'oblidin de nosaltres. Necessitem el seu suport i i la seva solidaritat.


La moció institucional proclama la necessitat que al Sàhara Occidental el poble sahrauí pugui exercir el seu dret a la lliure associació, expressió, manifestació i el respecte als drets humans i democràtics. Els acords també preveuen enviar el present acord al ministre espanyol d'Afers Exteriors, al cònsol del Marroc a Barcelona, al president del Congrés espanyol dels diputats i a la presidenta del Parlament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.