Els partits ratifiquen el Manifest del Dia de la Dona sense el suport del PP


Temes relacionats

Quatre artistes valldoreixencs s'uneixen en el Dia Internacional de la Dona ( 8/mar/13)

Una desena d'activitats, per commemorar el Dia de la Dona a la ciutat ( 8/mar/13)

Valldoreix commemora el dia de la Dona amb propostes culturals ( 5/mar/13)


  • Comparteix:

El manifest reclama una participació més activa de les dones en la presa de decisions / Font: ACN

El manifest reclama una participació més activa de les dones en la presa de decisions / Font: ACN

La ciutat se suma a la veus que reclamen igualtat d'oportunitats per a les dones i unes polítiques que apostin per dignificar el gènere femení tant en l'àmbit laboral com el domèstic. Ho ha ratificat el ple d'aquest dilluns a través d'una dació de compte, que confirma una declaració de la junta de portaveus en què s'aprova l'adhesió al manifest del Dia Internacional de la Dona. Tots els grups polítics amb representació al consistori, excepte el PP, han donat suport al text, que també ret homenatge a totes les persones que han lluitat per la igualtat de gènere.

El manifest alerta de les discriminacions que pateixen les dones en l'àmbit laboral, en l'obtenció de prestacions socials, en els mitjans de comunicació i en la distribució de les tasques domèstiques. Tot i que el text reconeix que s'han fet avenços en paliar la desigualtat de gènere, també considera que la situació de crisi global no afavoreix polítiques actives que garanteixin aquesta equitat.

Un dels aspectes en què més incideix el manifest és el d'incentivar i afavorir la presència femenina en els principals espais de decisió, de manera que representi la proporció que es correspon amb la realitat. La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha afegit que cal que les entitats supralocals aportin recursos en aquesta tasca.

Susanna Pellicer

Volem destacar que són imprescindibles els recursos econòmics de totes les administracions per fomentar ciutats amb igualtat real.


Amb aquest manifest el consistori també recorda aquelles persones que al llarg de la història han estat un referent en la lluita perquè les dones assoleixen els mateixos drets que els del gènere masculí. El consistori, finalment, es compromet a aprofundir en la democràcia paritària i dur a terme accions en tots els àmbits municipals per garantir unes relacions entre homes i dones lliures de sexisme.

De fet, el PP ha explicat en un comunicat que es desmarca d'aquest manifest perquè 'discrimina en positiu moltes dones'. En aquest sentit, el grup municipal popular va demanar la supressió de frases com 'feminització de la pobresa', 'equitat de gènere' i 'democràcia paritària'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.