Dació de compte del ple als pressupostos del 2012


Temes relacionats

L'endeutament a curt termini i les tensions de tresoreria, preocupacions del PP (15/mar/13)

La tertúlia parla de la liquidació del pressupost (13/mar/13)

L'Ajuntament tanca el 2012 en verd i amb menys endeutament (13/mar/13)


  • Comparteix:

Els comptes del 2012 del consistori, liquidats

Els comptes del 2012 del consistori, liquidats

L'Ajuntament ha tancat el pressupost del 2012 amb un estalvi net de 4'1 milions d'euros i una ràtio d'endeutament del 67%. Per alleugerir les tensions de tresoreria de l'últim exercici, l'equip de govern ha apostat per una reducció de l'execució de partides com Alcaldia i Seguretat Ciutadana, que s'han gastat en un 73'5 i un 76'5%, respectivament. L'àrea que s'ha salvat de l'ajustament ha estat la de Serveis a les Persones, que s'ha executat en un 92'5%.

Equip de govern
La liquidació deixa un romanent de 44.900 euros i una ràtio d'endeutament del 67%, inferior al 75% de límit que marca la llei, amb una reducció de l'endeutament viu de set milions d'euros.

El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha destacat que s'ha apostat per una execució selectiva del pressupost per equilibrar els comptes a la disponibilitat real de la tresoreria.

Carles Brugarolas

Executem i gastem allò just que sabem que podem pagar.


PP
El PP ha aplaudit l'estalvi net de 4,1 milions d'euros i la reducció de l'endeutament a la ràtio del 67%, de la qual s'ha sentit copartícip en haver presentat mocions en aquest sentit en plens anteriors. El regidor popular Álvaro Benejam ha mostrat la seva preocupació pels 52 milions d'euros que l'Ajuntament té pendents de cobrar.

Benejam també ha subratllat que els comptes s'han pogut quadrar per no haver executat totes les partides recollides inicialment al pressupost.

Álvaro Benejam

Moltes partides no s'han executat del tot. Això vol dir que hi ha qui espera algunes coses i no les veu perquè hem previst més del que podem gastar.


PSC
El PSC ha instat l'equip de govern a millorar el pagament als proveïdors per complir els terminis que es recullen a la llei de morositat. En paral·lel, els socialistes, amb el seu portaveu Ferran Villaseñor, també han recordat que hi ha uns 50 milions d'euros que es deuen al consistori. Villaseñor ha destacat la capacitat del municipi per generar ingressos propis, tot i que en ocasions sigui a cop d'increment d'impostos com l'IBI.

El portaveu del PSC ha instat l'equip de govern a ajustar més els ingressos i les despeses dels comptes futurs.

Ferran Villaseñor

Quan fem el pressupost, hem d'ajustar-lo més a allò que relament sortirà.


ICV-EUiA
ICV-EUiA ha fet un balanç positiu de 'la fortalesa econòmica de l'Ajuntament malgrat la crisi' i de la capacitat de generar ingressos ordinaris per si mateix. Els ecosocialistes també veuen amb bons ulls la reducció de l'endeutament. Sobre l'estalvi net, ICV-EUiA ha subratllat que bona part, un 25%, procedeix de la retallada de les pagues extres als treballadors.

El seu portaveu, Joan Calderon, ha demanat que es prioritzin les petites empreses a l'hora de fer els pagaments als proveïdors.

Joan Calderon

Hi ha grans empreses a les quals no afecta tant que es pagui més tard. En canvi, sí que afecta més les petites empreses.



CUP
La CUP ha elogiat el fet que hi hagi un estalvi net elevat, que caigui l'endeutament i que es protegeixi l'execució de l'àrea de Serveis a les Persones. El regidor Ignasi Bea ha deixat la posició definitiva dels independentistes pendent del compte general.

Ignasi Bea

El dia del compte general expressarem si compartim els criteris polítics de com s'han executat les partides.


Arran de les crítiques de part de l'oposició, Brugarolas ha admès que cal millorar el termini de pagaments als proveïdors, als quals s'han abonat les factures en 46 dies de mitjana, entre el consistori i els organismes autònoms. De cara a la propera liquidació, l'objectiu és rebaixar el termini a 30 dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.