La santcugatenca Victòria Camps és nomenada vicepresidenta del CAC


  • Comparteix:

Camps és, des de fa 2 anys, consellera del CAC.

Camps és, des de fa 2 anys, consellera del CAC.

La santcugatenca Victòria Camps ha estat nomenada vicepresidenta del Consell Català de l'Àudiovisual. Camps , que des de fa dos anys és consellera d'aquest organisme i s'encarrega de l'autorregulació audiovisual i dels continguts sobre violència i educació, ha presentat el Llibre Blanc sobre l'educació a l'entorn audiovisual. Aquest estudi posa de manifest que els nens passen més hores davant el televisor que a l'escola.

Victòria Camps ha estat nomenada vicepresidenta del CAC en substitució de Xavier Guitart, que passa a ser director general del Joc i l'Espectacle.

La santcugatenca s'ha mostrat satisfeta pel nomenament però ha afirmat que no alterarà les funcions que tenia dins aquest organisme fins ara. En aquest sentit, Camps s'encarregarà ara d'assistir a la presidència del CAC però continuarà treballant en els temes d'autoregulació audiovisual i en els continguts sobre violència i educació.

Precisament sobre aquest darrer aspecte, ahir mateix va presentar-se l'estudi "Llibre blanc: l'educació en l'entorn àudiovisual", una diagnosi analitza la influència dels mitjans en els infants i joves i planteja algunes propostes. Escoltem Victòria Camps.

Victòria Camps

Ens fem ressò de diferents preocupacions socials com el temps que els nens passen davant la televisió, els programes o la relació amb l'escola,


El treball, fet per un grup d'experts i representants de les administracions, escoles o sectors audiovisuals, evidencia que els nens d'entre 4 i 12 anys dediquen més temps a mirar la televisió que a l'escola i que molts cops ho fan també fora de l'espai protegit, és a dir, entre les sis del matí i les deu de la nit.

Davant d'això, algunes recomanacions apunten la necessitat d'interelacionar audiovisual i escola, consolidar les franges infantil i juvenil o que aquest tema s'incorpori dins el debat polític. El més important però, és la corresponsabilitat de tots els sectors. Victòria Camps.

Victòria Camps

L'entorn audiovisual és indefugible i l'hem de connectar amb els objectius educatius, però no és només responsabilitat de la família o l'escola.


Victòria Camps, que és doctora en filosofia moral i política de la UAB, s'encarrega també de l'Oficina de Defensa de l'Audiència del CAC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.