Els partits valoren el primer any del 3r CAP amb la mirada posada en l'hospital públic


Temes relacionats

El CAP Can Mates atén 19.765 usuaris un any després d'entrar en funcionament (26/mar/13)

Tots els centres sanitaris menys el CAP La Mina tanquen durant la Setmana Santa (26/mar/13)


  • Comparteix:

Imatge exterior del CAP Can Mates

Imatge exterior del CAP Can Mates

Els partits polítics amb representació al consistori han fet balanç aquest dimecres del primer any de funcionament del Centre d'Atenció Primària (CAP) Can Mates. Tots cinc partits han coincidit a posar bona nota al centre sanitari i han reclamat que ara cal treballar per trobar una solució a l'hospital de referència, pendent encara de construcció. Les declaracions les han fetes durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat (91.5FM).

Des de CiU, el regidor Jordi Puigneró ha dit que la instal·lació del tercer CAP va ser una decisió 'encertada' perquè la població de Sant Cugat ho feia necessari.

Jordi Puigneró

Posar un tercer CAP va ser una decisió encertada i les xifres actuals ho demostren. Per volum de població era necessari. Ara els santcugatencs estan millor atesos.


Puigneró ha recordat que queda pendent l'hospital de referència, tot i que la conjuntura actual, assegura, no ho faci possible.

El portaveu del PP, Jordi Carreras, ha explicat que després dels problemes inicials que es van registrar, ara el CAP funciona correctament i prova d'això és que la ciutadania està contenta amb el nou centre.

Jordi Carreras

Per les notícies que tenim nosaltres sembla que el CAP està funcionant raonablement bé i que els problemes inicials ja s'han solucionat.


Carreras ha recordat que ara el que queda pendent és l'hospital de referència. En aquest sentit, des del PP defensen, de nou, trobar un acord amb el Capio Hospital General de Catalunya (HGC) per ubicar a les seves instal·lacions l'hospital públic perquè 'seria la solució més econòmica i favorable per als santcugatencs'.

El copresident d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha explicat que l'entrada en funcionament del nou CAP era una demanda històrica perquè 'feia 10.000 santcugatencs que tocava tenir aquest centre'. Boix ha valorat el servei que presta el CAP Can Mates però ha criticat que l'empresa operadora, Mútua Terrassa, gestioni els tres CAP de la ciutat amb el 'mateix personal o menys' que abans de l'entrada en funcionament del nou equipament.

Xavier Boix

Abans hi havia una pressió assistencial molt alta, sobretot amb el CAP La Mina. Ara, però, hi ha un problema: amb el mateix personal o menys es dóna servei a un CAP més.


Boix ha afegit que al CAP Can Mates funcionen molt bé les especialitats però la resta no, perquè hi ha molta pressió cap al personal. D'altra banda, ha reclamat la construcció de l'hospital de referència i que s'ubiqui en uns terrenys públics entre Rubí i Sant Cugat. En contra del que argumenta el PP, Iniciativa descarta rotundament arribar a un acord amb el Capio HGC per ubicar-hi a les seves instal·lacions aquest centre sanitari.

Des del PSC, el primer secretari local de la formació, Michael Cáceres, ha recordat que mentre en l'últim any s'han tancat diferents CAP a diverses ciutats de l'entorn, a Sant Cugat s'ha obert un de nou, una acció que veu com a molt satisfactòria.

Michael Cáceres

Tenim la sort que a Sant Cugat s'ha obert un CAP a diferència del que ha passat a d'altres ciutats. Amb tot, és clar que quan s'han de tancar centres per vacances alguna cosa no funciona bé.


Cáceres ha afegit que com a ciutat s'ha de continuar demanant la construcció de l'hospital de referència perquè, assegura, és 'injust' haver-se de desplaçar fins a Terrassa per segons quines necessitats sanitàries.

Des de la CUP, el regidor Ignasi Bea també veu positiva l'entrada en funcionament d'aquest CAP i, sobretot, que durant el primer any s'hagin solucionat els problemes de mobilitat i les diverses molèsties ciutadanes que hi van haver. Bea, com els altres dos partits d'esquerra, també ha criticat que el centre tingui problemes de personal perquè l'operador 'només mira per l'eficiència econòmica'.

Ignasi Bea

És evident que si 20.000 santcugatencs el fan servir és que funciona bé. Els problemes inicials s'han solucionat i això és positiu. El tercer CAP era necessari.


Sobre l'hospital de referència, Bea assegura que la possible implantació 'té molt mala pinta'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.