El PSC portarà al ple el rebuig a la proposta de la reforma dels governs locals


Temes relacionats

La Diputació rebutja la reforma de l'administració local presentada per l'Estat (28/feb/13)

El govern dubta de la reforma estatal i defensa la gestió del món local (16/feb/13)

La reforma de l'administració local vol laminar l'estat de dret, segons Conesa (16/feb/13)

El president de l'EMD de Valldoreix valora la feina feta des de l'administració local (16/feb/13)

Els ajuntaments deixaran de prestar serveis d'educació i sanitat en cinc anys (15/feb/13)


  • Comparteix:

En cas d'aprovar-se, la reforma afectarà les competències dels ajuntaments / Font: Premsa Ajuntament

En cas d'aprovar-se, la reforma afectarà les competències dels ajuntaments / Font: Premsa Ajuntament

El PSC proposarà al ple municipal d'abril que l'Ajuntament rebutgi el projecte de reforma de l'administració local que pretén tirar endavant l'executiu de Mariano Rajoy. Segons els socialistes, l'avantprojecte de llei amb què treballa el PP limitarà les competències i la capacitat de gestió dels ajuntaments, i això repercutirà negativament en la ciutadania perquè es tracta dels òrgans més propers a les persones. Els socialistes proposen una reforma que simplifiqui l'administració local mantenint la seva eficiència.

El PSC considera que la proposta del PP traurà competències als ajuntaments i que això afectarà la seva capacitat per atendre els ciutadans, ja que són els primers òrgans de decisió que resolen els seus problemes. De fet, la formació alerta que els petits ajuntaments serien els més perjudicats per la reforma, amb la qual cosa podrien desaparèixer prop del 83% d'aquestes administracions a l'Estat espanyol. Segons ha explicat a Cugat.cat el portaveu del partit, Ferran Villaseñor, els ajuntaments són els únics en oferir determinats serveis.

Ferran Villaseñor

Els ajuntaments disposem de competències que no té ningú més. Amb aquesta reforma, el PP es vol carregar l'estat del benestar.


Per contrarestar aquesta opció, el PSC proposa al text simplificar l'administració local, facilitant l'estalvi sense perdre eficiència i establint clarament quines són les competències dels municipis. Segons els socialistes, alguns dels consells comarcals es podrien suprimir. Pel que fa al model de les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) els socialistes creuen que algunes podrien mancomunar els seus serveis, però defensen la viabilitat de la de Valldoreix.

D'altra banda, la formació reclama que l'equip de govern compleixi amb una moció institucional aprovada el juny passat que acordava millorar la comunicació de les convocatòries dels consells de barri. Els socialistes consideren que s'han fet millores en aquest sentit, com el tríptic informatiu digital que s'enviarà als ciutadans i associacions. Malgrat això, afegeixen que encara es pot fer més per complir la moció, com enviar per correu postal el calendari anual de les convocatòries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.