El conseller de PTOP vol debatre les infraestructures de la comarca directament amb Foment


  • Comparteix:

Es vol un diàleg tu a tu en temes com el TGV o 4º Cinturó.

Es vol un diàleg tu a tu en temes com el TGV o 4º Cinturó.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, considera imprescindible una reunió amb el ministre de Foment per tractar d'algunes de les principals infraestructures que afecten la nostra comarca, com poden ser el Quart Cinturó o el TGV. Nadal ha reiterat a més, la voluntat del nou govern tripartit de reforçar les comunicacions a Catalunya potenciant les infraestructures viàries existents i ampliant la xarxa ferroviària.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques ha destacat la necessitat de tenir una relació fluïda amb el govern central. I és que tal i com ha explicat Joaquim Nadal, els temes que depenen del Ministeri de Foment són d'una gran importància estratègica per al conjunt del nostre país.

Joaquim Nadal

La quantitat de temes que tenim Catalunya amb el govern central a través de Foment és de gran importància estratègica.


Pel que fa a les infraestructures relacionades amb la nostra comarca, Nadal ha fet referència al Quart Cinturó i ha reiterat la voluntat del govern tripartit de potenciar el transport ferroviari. El conseller ha assegurat però que el seu compromís és garantir una comunicació eficient entre el Vallès i el Baix Llobregat.

Joaquim Nadal

El compormís de la Generalitat és garantir una eficient comunicació entre Baix Llobregat i Vallès Occidental.


Per últim, Nadal ha fet referència al projecte engegat per l'Ajuntament de Terrassa per tenir una comarca pròpia, i ha recordat que el nou govern català ha d'iniciar una revisió territorial a nivell de Catalunya, i que aquesta anirà més encaminada a la concentració que no a la divisió del territori.

Joaquim Nadal

Nosaltres tenim seriosos dubtes del funcionament actual del mapa comarcal de Catalunya i hi haurà una tendència més a concentrar que no posa a dividir.


En aquest sentit, el conseller ha dit que no vol entrar encara en aquest debat comarcal però que considera que es tracta més d'una estratègia a nivell de potenciar la ciutat de Terrassa que no pas del fet de crear dues comarques separades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.