Conesa aposta per mantenir la consulta al marge d'acords sobre finançament

Moment de l'entrevista a l'alcaldessa

Política

Publicat el 5/abr/13 per Anna González

L'alcaldessa, Mercè Conesa, opina que la negociació d'un nou finançament per a Catalunya no pot substituir la convocatòria d'una consulta sobre la independència del país. En la seva entrevista mensual al 'Línia directa', Conesa ha atribuït a l'Estat espanyol la principal responsabilitat davant la situació econòmica del govern.


MIRA-HO A CUGAT TV

Conesa s'ha mostrat partidària de mantenir el calendari per a una consulta sobre la independència de Catalunya, tot i que es pugui iniciar una nova negociació sobre el finançament del país.

Mercè Conesa

Crec que no és el moment. S'ha d'anar endavant amb la consulta, però s'han d'explicar quines són les dificultats del país.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per Conesa, el problema és que ara mateix l'Estat espanyol i la Generalitat s'han d'entendre amb un model de finançament que 'està fent aigües' per l'incompliment de l'executiu espanyol.

Mercè Conesa

El problema és que Generalitat i Estat espanyol s'han d'entendre en un model de finançament que està fent aigües per incompliment de l'Estat espanyol.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En la seva entrevista al programa 'Línia directa', Conesa ha atribuït al govern espanyol la difícil situació econòmica que viu la Generalitat, tot i reconèixer que el govern durant alguns anys s'ha endeutat per tirar endavant inversions. D'altra banda, Conesa ha explicat que el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament ascendeix a uns quatre milions d'euros.