Valldoreix aprova en junta de veïns extraordinària el seu Pacte de Mobilitat


Temes relacionats

Valldoreix presenta el seu Estudi de Mobilitat en una audiència pública ( 7/des/12)

Valldoreix ja compta amb el document base per aplicar el Pla de Mobilitat (14/nov/12)

Valldoreix endega els tallers participatius que marcaran la mobilitat del territori (11/jun/12)

La Taula de Mobilitat de Valldoreix comença el debat sobre el futur de la mobilitat al territori ( 8/jun/12)


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Font: Premsa EMD

Moment de la junta de veïns d'aquest dijous / Font: Premsa EMD

Valldoreix ja ha aprovat el seu Pacte de Mobilitat, que representa el full de ruta a llarg termini perquè el territori apliqui les idees recollides pels ciutadans en qüestió de mobilitat a l'hora d'anar a peu, bicicleta, transport públic i privat. En la junta de veïns extraordinària celebrada aquest dijous, els vots a favor de CiU-Actuem han tirat endavant el text, tot i el rebuig del PP, que ha qualificat el document d''inviable', i l'abstenció de Candidatura de Progrés i Catalanista, que considera necessària una zona d'aparcament específica per a la gent gran.

El Pla de Mobilitat de Valldoreix s'ha aprovat aquest dijous després de dur a terme una sèrie de consultes als veïns sobre les millores que aportarien al territori. El vocal de Mobilitat del govern valldoreixenc, Joan Ribera, ha manifestat que es tracta d'un document a llarg termini que s'ha d'anar adaptant a les circumstàncies.

Joan Ribera

És un document que és un full de ruta a llarg termini i dinàmic. Hem de ser inductors d'un sistema, si no fem accions per facilitar-ho no ho aconseguirem mai.


Amb tot, el vocal del PP, Josep Maria Canals, s'ha mostrat en contra del Pacte de Mobilitat per considerar que s'està construint 'la casa per la teulada' i perquè subratlla que és una proposta inviable.

Josep Maria Canals

Estem començant la casa per la teulada i partint de premises inicials equivocades. No compleix amb la realitat. Amb allò que ve és impossible el que plantegen, inviable.


De la seva banda, la vocal de la Candidatura de Progrés i Catalanista de Valldoreix (CPCV), Carme Babiloni, ha concretat una problemàtica que segons el seu parer hauria d'incloure el Pacte de Mobilitat. Es tracta de facilitar l'aparcament a la gent gran del territori als voltants de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Valldoreix.

Carme Babiloni

Seria molt convenient que durant els sis anys que falten per fer l'aparcament de l'estació es fes una zona vermella de quatre hores per la gent que hagi de fer gestions fora de Valldoreix pugui deixar-hi el cotxe.


L'equip de govern valldoreixenc s'ha mostrat disposat a parlar d'aquesta qüestió en un monogràfic, ja que és un problema que ja tenien detectat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.