Conesa proposa un conveni entre el Capio HGC i Mútua de Terrassa


Temes relacionats

Conesa: 'No tinc massa esperances que l'Hospital Vicente Ferrer vegi la llum' ( 2/mar/13)

El PSC rebutja la possibilitat d'eliminar el projecte de l'hospital Vicente Ferrer ( 1/mar/13)

La uaSC critica l'alcaldessa per canviar de criteri sobre el Vicente Ferrer ( 1/mar/13)

El Vicente Ferrer, en 'stand-by' a l'espera de noves polítiques sanitàries ( 1/mar/13)


  • Comparteix:

Imatge del Capio Hospital General / Font: Capio Hospital General

Imatge del Capio Hospital General / Font: Capio Hospital General

L'alcaldessa, Mercè Conesa, torna a plantejar que el Capio Hospital General de Catalunya (HGC) assumeixi l'atenció sanitària a la ciutat com a alternativa a la construcció de l'Hospital Vicente Ferrer. Conesa ha explicat que per fer viable aquesta opció cal un conveni de col·laboració entre els dos operadors que actuen al municipi, el Capio HGC i Mútua de Terrassa, una opció que ja han traslladat a les dues empreses sanitàries. Durant una entrevista a Cugat.cat, l'alcaldessa també ha situat com aspectes pendents en aquest àmbit la presència d'algunes especialitats i l'estructuració de les emergències mèdiques.



Tres anys després de la presentació del projecte de l'Hospital Vicente Ferrer, la construcció de l'equipament segueix aturada. La manca de liquiditat de la Generalitat va paralitzar la proposta el gener de l'any passat, que es projectava com un hospital per donar servei a 200.000 persones de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Davant aquesta situació, Conesa considera 'de sentit comú' acordar una col·laboració entre Mútua de Terrassa i el Capio HGC per resoldre la demanda sanitària a la ciutat. L'alcaldessa reitera així una petició que ja ha expressat en anteriors ocasions i que comportaria que la ciutadania rebi atenció al Capio HGC presentant la targeta de CatSalut.

Mercè Conesa

El ciutadà ha de poder ser atès a l'Hospital General de Catalunya amb la targeta de CatSalut.


Segons Conesa, és més viable establir un conveni entre els dos operadors que donen servei a la ciutat, juntament amb la Generalitat, que no construir un nou equipament en la situació econòmica actual. L'alcaldessa ha especificat que l'acord no depèn de l'Ajuntament sinó de la Generalitat, que ja ha explicat que per fer viable aquesta opció cal un acord entre els dos operadors.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tots els politics tinguessin un bocí d'inteligència com la nostre alcaldessa i el seu desitg d'un estat propi com ella sent,serem ivencibles.

Narcís Clavell. Enviat el 7/abr/13


http://uasc.cat/press/qui-son-els-maxims-responsables-de-la-salut-a-catalunya/

Jaume Massanés i Papell. Enviat el 7/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.