La Generalitat anuncia que no delegarà serveis als municipis sense finançament


Temes relacionats

Conesa confia que la llei de governs locals vetllarà pels ajuntaments ( 8/abr/13)


  • Comparteix:

La vicepresidenta ha partipat aquest dilluns al Fòrum Europa Tribuna Catalunya / Font: Governació

La vicepresidenta ha partipat aquest dilluns al Fòrum Europa Tribuna Catalunya / Font: Governació

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat no podrà delegar serveis als ajuntaments i ens locals si no van acompanyats de finançament. La mesura forma part de la proposta de llei de governs locals, que també dota les EMD d'una regulació desenvolupada. A més, preveu que els municipis que formen part d'un àrea metropolitana abandonin el consell comarcal, com és el cas de Sant Cugat.

El gran objectiu del govern és aconseguir un nou model d'administració local a través de la determinació de les competències de cada nivell, la simplificació de les estructures, l'eliminació de les duplicitats i la definició de les relacions entre cada nivell. Així ho ha avançat aquest dilluns la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, en el marc del Fòrum Europa Tribuna Catalana.

Joana Ortega

Això comporta la voluntat de simplificar les estructures administratives i evitar que existeixin duplicitats. Endreça els nivells existents i la seva relació. Coordina les administracions locals.


Amb aquests objectius, Ortega també ha anunciat que la Generalitat ja no podrà delegar serveis als ens locals si no van acompanyats de finançament.

La proposta de llei de governs locals dota les entitats municipals descentralitzades, com l'EMD de Valldoreix, d'una regulació desenvolupada, fet que les pot protegir davant la reforma de l'administració local que prepara l'Estat espanyol.

Un altre dels eixos de la reforma és eliminar els consells comarcals que conviuen amb àrees metropolitanes. Això també comportarà que els consells comarcals que tenen presència de municipis a aquestes institucions, com és el cas de Sant Cugat, redueixin el nombre de municipis. A més, les diputacions es convertiran en vegueries.

L'objectiu és racionalitzar l'administració local, un fet pel qual s'estableix que la llei de pressupostos de la Generalitat fixarà anualment els límits màxims de les retribucions dels representants municipals en funció de la població i la situació del municipi.

Està previst que la proposta de llei de governs locals entri al Parlament per a la seva aprovació abans de l'estiu. Aquesta legislació marc ha de servir per desenvolupar la futura llei d'hisendes locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.