La secció local d'ICV aporta 52 esmenes a l'assemblea nacional del partit


Temes relacionats

ICV proposa un cicle de debats i trobades per enfortir el partit (25/feb/13)


  • Comparteix:

La formació ecosocialista ha presentat els treballs per a la 10a Assemblea Nacional

La formació ecosocialista ha presentat els treballs per a la 10a Assemblea Nacional

Reforçar el caràcter anticapitalista d'ICV amb l'aposta pel concepte de decreixement, lluitar pel dret a decidir sense oblidar l'agenda social i ampliar el sistema de llistes obertes a totes les eleccions. Aquestes són algunes de les principals esmenes que l'agrupació ecosocialista portarà a la 10a Assemblea Nacional d'ICV del 19, 20 i 21 d'abril. Aquestes aportacions s'engloben dins d'un projecte que pretén construir una majoria política i social a Catalunya que redreci la situació actual i que permeti l'obertura d'un procés constituent a l'Estat espanyol.

El coordinador de l'assemblea a la ciutat, Jordi Casas, ha fet un repàs a les principals aportacions debatudes i aprovades als tres debats organitzat a la ciutat i que han de permetre canviar l'entramat polític i institucional del país.

Jordi Casas

Totes aquestes aportacions han de portar a construir una majoria social i política que permeti canviar l'entramat polític i institucuional del país.


Algunes de les esmenes aprovades aposten per un nou model de producció i consum, defensar el principi de decreixement i respectar l'equilibri entre l'ànima independentista i la federalista de la formació. A més, els ecosocialistes volen que el dret a decidir es faci amb rigor i solidesa i que l'agenda nacional no faci oblidar l'agenda social. Finalment, l'agrupació local proposa que qualsevol càrrec imputat sigui apartat de les seves funcions i s'usi el sistema d'eleccions primàries per elegir tots els candidats per a qualsevol convocatòria electoral en unes primàries obertes a la ciutadania.

D'altra banda, Àssun Reyes, Àngels Ansoleaga, Roser Casamitjana, Jordi Casas i Pau Alonso han estat els elegits per participar a l'assemblea nacional. Tots quatre acompanyaran Joan Calderon, Xavier Boix i Ramon Gutiérrez, que ja tenen el seu lloc garantit.

Aquestes propostes formen part de 52 esmenes que ha aprovat la formació durant els tres debats celebrats a la ciutat l'últim mes. Unes esmenes assumides majoritàriament per l'agrupació comarcal del Vallès Occidental. Totes elles, les assumides a la comarcal com les que no, seran discutides a l'Assemblea Nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.