Conesa confia que la llei de governs locals vetllarà pels ajuntaments

L'objectiu de la llei és aconseguir un nou model d'administració local

Política

Publicat el 8/abr/13 per Sílvia González

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha felicitat que la llei de governs locals que està elaborant la Generalitat respecti l'autonomia municipal i doti les EMD d'una regulació desenvolupada. No obstant això, Conesa, s'ha mostrat prudent amb la lletra petita que pugui contenir finalment la normativa amb la confiança que permeti els Ajuntaments fer front a les competències amb la sostenibilitat econòmica corresponent.

En declaracions a Cugat.cat, Conesa ha subratllat el treball 'intens' de la Generalitat en la confecció de la llei de governs locals. L'alcaldessa s'ha congratulat que els eixos que han transcendit de la llei respectin l'autonomia dels municipis.

Merce Conesa

Ens sona bé tot el que va en relació a les EMD i competències municipals, però esperem fer una valoració amb més profunditat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Conesa, però, també s'ha mostrat prudent a l'espera de conèixer el contingut definitiu de la normativa. Una llei que, segons l'anunciat fet per la Generalitat aquest dilluns, no podrà delegar serveis als consistoris i ens locals si no s'acompanyen de finançament.