Martorell va encarregar informes d'Amador i Recasens quan eren a l'equip de govern


Temes relacionats

Martorell declararà com a testimoni en el cas d'espionatge dins el Barça ( 6/abr/13)

Martorell compareixerà al Parlament sobre el cas d'espionatge ( 3/abr/13)

El PP vol que Martorell i Recoder s'expliquin pel 'cas Método 3' ( 3/abr/13)

Acusen Xavier Martorell de cobrar comissions de Método 3 (21/mar/13)

La CUP insta Recoder a pronunciar-se sobre el cas Martorell ( 7/mar/13)

El PSC vol una comissió d'investigació municipal per aclarir l'afer Martorell ( 6/mar/13)

Amador i Recasens denuncien als Mossos la investigació de Método 3 ( 5/mar/13)

UDC demana a CDC explicacions pel cas Martorell ( 5/mar/13)

Martorell va rebre un informe de Método 3 sobre l'exregidor Xavier Amador ( 3/mar/13)

Turu: 'Tinc molt present que Martorell estava a les ordres de Recoder' ( 3/mar/13)


  • Comparteix:

Xavier Martorell, en una entrevista a Cugat.cat

Xavier Martorell, en una entrevista a Cugat.cat

Xavier Martorell va encarregar a l'agència Método 3 espiar els regidors d'UDC Joan Recasens i Xavier Amador quan els tres formaven part de l'equip de govern de Lluís Recoder. Segons 'El Periódico' i 'El Mundo', l'aleshores regidor de Seguretat Ciutadana i treballador del FC Barcelona hauria carregat a l'entitat esportiva el cost de la investigació, 11.600 euros. Els documents inclouen comptes i propietats dels dos càrrecs d'UDC, i posen sota sospita la concessió del complex de Mira-sol, pendent de construcció.

Segons la documentació a la qual ha tingut accés 'El Periódico', l'agència de detectius va facturar al club, sota el concepte 'departament presidència senyor Laporta', 5.800 euros per cada informe, que porten l'epígraf de 'molt confidencial'.

Trajectòries laborals i propietats, investigades
En l'informe d'Amador, s'hi inclou la seva trajectòria laboral i també la de la seva dona. A l'espai de propietats, hi consta una casa a la Floresta, de la qual comparteixen la titularitat a mitges, i també especifica quants cotxes té la família. La investigació detalla que aleshores Amador només tenia els ingressos com a regidor del consistori, que tenia dos comptes corrents 'amb bons saldos' i que la seva dona havia rebut una important herència de la seva família.

El dossier de Recasens recull dades personals, l'historial laboral i les propietats que té l'extinent d'alcalde i actual diputat (una casa a Sant Cugat amb hipoteca de 150.000 euros, un terreny, un edifici industrial i una nau magatzem a Rubí). Els detectius consideren normals els ingressos elevats que rebia pels lloguers de les seves propietats.

Dubtes sobre la concessió del complex esportiu de Mira-sol
Segons 'El Periódico', l'agència de detectius mostra sospites sobre la concessió del complex esportiu de Mira-sol, pendent de construcció, i recomana una investigació de la societat Lleure Esportiu Illa, concessionària del projecte pressupostat per sis milions d'euros. Tot i que Amador era regidor d'Esports en aquell moment, el text no hi estableix cap relació directa, però sí que indica que la concessionària és una societat dependent d'uns advocats de Sabadell amb suposada vinculació al despatx de Roca i Junyent.

Xavier Amador i Joan Recasens van denunciar el presumpte espionatge quan es va donar a conèixer als mitjans que Martorell havia rebut informes de l'època en què eren regidors. Aleshores, els mitjans de comunicació només provaven que l'exregidor de Seguretat Ciutadana havia recepecionat els treballs, però no aclarien si els havia encarregat ell mateix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.