El PSC demanarà signatures per a la ILP per a una Renda Garantida Ciutadana


Temes relacionats

Els socialistes demanen la participació civil per la ILP sobre la dació en pagament (13/jul/12)


  • Comparteix:

La ILP demana una Renda Garantida Ciutadana / Font: Web de ILP RGC

La ILP demana una Renda Garantida Ciutadana / Font: Web de ILP RGC

El PSC mostra el seu suport a la Iniciativa Legislativa Popular per a una Renda Garantida de Ciutadania (ILP RGC) i demana als santcugatencs que s'hi posicionin a favor amb les seves signatures. El portaveu socialista, Ferran Villaseñor, assegura que sortiran al carrer 'per explicar el contingut de la demanda als ciutadans', com van fer amb la ILP per la dació en pagament. Villaseñor s'ha compromès aquest dimarts, davant de la comissió de Control Jurídica del Parlament, com a fedatari públic en aquesta iniciativa legislativa popular.

D'aquesta manera, Villaseñor serà una de les persones habilitades per recollir signatures de suport ciutadà a la ILP per a una Renda Garantida de Ciutadania, que defensa que les famílies o persones en situació de pobresa tenen dret a accedir a una renda 'que els garanteixi un vida digna', segons l'Estatut. Si el Parlament aprova el projecte de llei presentat per la comissió promotora de la ILP, s'establirà un període de temps per recollir signatures, tal com destaca el portaveu dels socialistes santcugatencs. Amb tot, Villaseñor aposta per animar entitats, partits i col·lectius per aportar el seu granet de sorra.

Ferran Villaseñor

Animem totes les entitats, partits i col·lectius a posar el seu granet de sorra, no només signant. A veure si podem fer, des de Sant Cugat, alguna cosa important.


Villaseñor destaca la importància del fet que se'n faci una àmplia difusió i hi hagi un gran suport ciutadà perquè aquesta es pugui debatre i aprovar al Parlament. La campanya al municipi començarà en uns 15 dies i ja compta amb 200 fedataris.

Segons la comissió promotora de la ILP (Rendagarantidaciutadana.net), la renda anual serà de 7.968 euros i tindrà un caràcter incondicional i també 'indefinit, fins que el receptor surti de la situació de pobresa'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És curiós, aquesta iniciativa ja s'ha portat diverses vegades al Congrés de Diputats i el PSC sempre hi ha votat en contra.

Eduard Anguita i Rigola. Enviat el 11/abr/13


La ILP té caràcter ciutadà, com saps, després els grups parlamentaris faran les seves propostes. Crec que, si han existit, errors lamentables en el passat solament es poden corregir en el futur.

Ferran Villaseñor. Enviat el 12/abr/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.