Oliveres impulsa un projecte de moviment polític amb la monja Teresa Forcades

Oliveres és un dels impulsors del moviment

Política

Publicat el 11/abr/13 per Sílvia González / Adrià Claramun

El president de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), el santcugatenc Arcadi Oliveres, promou amb la monja de l'ordre de Sant Benet, Teresa Forcades, el Procés Constituent de Catalunya, una plataforma per concórrer a les properes eleccions al Parlament amb l'objectiu de proclamar la República Catalana. Oliveres ha deixat clar que cap dels dos no pensa anar a les llistes però que la cruïlla històrica en la qual es troba el país els ha fet tirar endavant aquest projecte per construir, des de baix, un nou model de país. Aquest moviment social treballarà per fer una assemblea constituent que defineixi quin nou model d'estat i d’ordenació socioeconòmica volen els catalans.

Arcadi Oliveres ha explicat als micròfons de Cugat.cat que en cap cas es tracta d'un nou partit polític si no d'una plataforma que promou una candidatura unitària que treballarà per l'alliberament polític i social del país. Si aquesta proposta acaba cristal·litzant i accedint al Parlament amb suficients escons, es plantejarien fer una declaració unilateral d'independència (DUI).

Arcadi Oliveres

Si aquesta plataforma obté un vot majoritari ens plantejaríem fer una declaració unilateral d'independència (DUI).

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els impulsors d'aquest projecte fan una crida a la ciutadania a signar aquest manifest i a ajudar a construir entre tots aquesta iniciativa. Una proposta de canvi a favor d’un model social, econòmic i polític igualitari i participatiu que es nega, afirma el manifest, a separar la llibertat de la justícia i de la solidaritat.