L'equip de govern anuncia que en els propers dies els veïns sabran el percentatge de les contribucions

Esquerra va anunciar una rebaixa del 5% de les contribucions.

Política

Publicat el 23/gen/04 per Ester Castanyer

L'Ajuntament acabarà de decidir en els propers dies quin és el percentatge definitiu de les contribucions especials que oscil·larà entre el 76 i el 80%. Així ho ha assegurat el segon tinent d'alcalde, Eduard Pomar, que ha dit que tan bon punt es determini el percentatge, s'informarà per carta a tots els afectarts. D'altra banda, les liquidacions definitives d'aquestes contribucions es faran en funció de la quota acordada i per tant, es retornaran els diners que s'hagin pogut cobrar de més en cas que el percentatge acabi sent inferior a l'actual.

Després que els veïns dels sectors de Mira-sol i la Floresta que s'estan urbanitzant hagin denunciat que el consistori no ha acordat encara quin serà el percentatge definitiu de les contribucions especials que hauran de pagar els veïns, el segon tinent d'alcalde i soci de l'equip de govern, Eduard Pomar, ha explicat que cal acabar de decidir si el percentatge serà d'un 80% o d'un 76%.

Eduard Pomar

Hi ha un acord amb CiU perquè les contribucions fossin del 80/20, però l'alcalde ja s'havia compromès abans a baixar-les 4 punts, i ara cal veure com queden finalment.


En tot cas, Pomar ha assegurat que els veïns que estan pagant ja la liquidació provisional de les contribucions, calculada amb un percentatge del 85% a càrrec dels propietaris, no han de patir perquè la liquidació definitiva es farà segons el percentatge final acordat.

Eduard Pomar

La liquidació definitiva vindrà ja amb el percentatge correcte i es tornaran els diners que s'hagin pogut cobrar de més.


D'altra banda, i en resposta a les reivindicacions dels veïns perquè la urbanització es faci ben feta i sense córrer, el tinent d'alcalde d'ERC ha explicat que el compromís de l'anterior equip de govern era urbanitzar els districtes en 4 anys però que s'està estudiant si finalment es fa amb més temps. Per a Pomar, cal garantir el que preocupa als veïns i és que aquestes obres es facin de forma correcta.

Eduard Pomar

El compormís de l'alcalde era fer-ho de forma ràpida però si hi ha una modificació en percentatges i qualitat d'obres s'ha de decidir si s'ha d'allargar.


El segons tinent d'alcalde ha afegit que des del seu partit vetllaran per informar correctament els veïns de la nova situació, un cop s'hagin acordat tots els temes que queden per lligar.