Les JERC organitzen el primer Concurs Literari per a joves de Sant Cugat


  • Comparteix:

El concurs tindrà continuïtat i enguany vol homenatjar Martí i Pol

El concurs tindrà continuïtat i enguany vol homenatjar Martí i Pol

La secció local de la JERC ha organitzat el primer Concurs Literari per a joves de Sant Cugat, que aquest any vol retre un homenatge al poeta de Roda de Ter, Miquel Martí i Pol. La iniciativa està oberta a tots els centres d'ensenyament secundari del municipi i té l'objectiu de promocionar la literatura catalana entre els més joves.

Les JERC de Sant Cugat presenten el seu primer concurs literari per joves de la ciutat amb l'objectiu de fomentar la literatura catalana entre el jovent i retre un homenatge al poeta Miquel Martí Pol.

El concurs, que pretén ser el referent literari juvenil de la ciutat, està dividit en dues categories: prosa i poesia. La temàtica haurà de girar al voltant dels Països Catalans tal com ens explica Berta Amador membre de les JERC:

Berta Amador

En aquest concurs literari es pot presentar una prosa o una poesia amb temática relacionada amb els països catalans i es farà en dos grups d'edat, tercer i quart d'ESO i primer i segón de batxillerat.


Dins del concurs existeix una categoria especial, que consistirà en la creació d'un eslògan. Tant la poesia com la prosa guanyadores seran publicades a la premsa local i amb l'eslògan es faran enganxines que es repartiran per la ciutat.

L'objectiu d'aquest concurs és fomentar la literatura i, a la vegada, fer que les propostes de les JERC de Sant Cugat arribin als instituts i puguin implicar els joves.

Berta Amador

Basicament per que JERC arribes més als instituts es va pensar en fer un concurs literari, perquè és una manera d'arribar més als joves


Les obres es podran presentar fins el dia 7 de març via internet o als quatre instituts públics de Sant Cugat, i, tot i que s'està intentant que els centres privats i els concertats també hi participin. El jurat el componen diferents professors de la ciutat així com escriptors com Víctor Alexandre, el poeta santcugatenc Jordi Van Campen o la filòloga Sara Bertran, entre altres.

L'entrega del premis es farà efectiva el 4 d'abril i comptarà amb premis com una entrada per l'acampada d'Arbúcies, llibres, CDs o samarretes. Per més informació es poden consultar les bases del concurs a la pàgina web de les JERC: santcugat@jerc.net.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.