Sant Cugat vol que el 30% dels pisos del banc 'dolent' es destini a lloguer social


Temes relacionats

La CUP vol un fons de lloguer social amb els pisos del 'banc dolent' (20/mar/13)


  • Comparteix:

El text demana gestionar el fons de la Sareb des del municipi / Font: Premsa Sant Cugat

El text demana gestionar el fons de la Sareb des del municipi / Font: Premsa Sant Cugat

El ple municipal demana que el 30% dels actius de la Societat de Gestió d'Actius Immobiliaris procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), el conegut popularment com a banc dolent, vagi destinat a lloguer social i sigui gestionat per l'Oficina Local d'Habitatge (OLH). La moció, impulsada per la CUP, ha rebut el suport de tots els grups municipals, tret del PP, que ha afirmat que la finalitat del Sareb no és dedicar-se al lloguer social sinó recuperar la inversió que ha fet l'Estat espanyol en rescatar les entitats financeres nacionalitzades. A més, el text demana saber quins habitatges i sòls es troben sota la gestió de la Sareb al municipi.

La moció demana al govern espanyol fer possible la territorialització de la gestió de la Sareb per fer-la més propera al ciutadà. El text afegeix que la creació d'aquesta associació obre la porta a disposar d'un parc públic o social d'habitatge de lloguer que la formació independentista vol que es gestioni des de l'Oficina Local d'Habitatge (OLH).

El regidor de la CUP Ignasi Bea ha afirmat que aconseguir liquiditat 'de pressa i corrents' a través dels pisos del Sareb tornarà a portar a la societat a l'espiral de l'especulació.

Ignasi Bea

Si cometem l'error de tornar-ho a fer 'de pressa i corrents' i vendre a qui sigui i col·locar els actius tòxics tornarem a caure en el mateix error. Tornarem a l'espiral de l'especulació que ens ha dut fins a aquí.


El text també insta que, com a mínim, un 30% dels habitatges de Sant Cugat sota l'administració de la Sareb estiguin destinats a lloguer social i que els santcugatencs que hagin patit un desnonament o una execució hipotecària tinguin prioritat per accedir a algun dels pisos provinents d'aquesta societat.

El PP s'hi ha oposat amb l'argument que la Sareb ha de tenir com a objectiu recuperar la inversió que va fer al sistema en lloc de fer habitatge social. El regidor del PP Álvaro Benejam ha titllat de 'demagògia' criticar que no es faci en un altre lloc allò que no es fa a la nostra ciutat.

Álvaro Benejam

A la nostra ciutat ja es poden fer accions en aquest sentit. El parc d'habitatge social de lloguer no existeix. Si no ho fem aquí és demagògia criticar que no es faci en un altre sentit.


En paral·lel, els populars han replicat al govern local que faci amb els espais de l'empresa d'habitatge municipal Promusa el mateix que ha aprovat en la moció de la CUP.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.