Afavorir els vianants i la bicicleta, principals propostes dels valldoreixencs


  • Comparteix:

Moment de la presetnació de les dades de participació

Moment de la presetnació de les dades de participació

Facilitar els desplaçaments a peu o en bicicleta i millorar la connectivitat del transport públic són les principals propostes que han fet els valldoreixencs al Pla de Mobilitat del territori. Aquest divendres s'ha presentat el resultat del procés de participació ciutadana, que ha servit per completar el document que ara s'ha fet arribar a l'Ajuntament perquè s'integri al Pla de Mobilitat Urbana (PMU) aprovat recentment.

Eliminar barreres arquitectòniques per millorar els desplaçaments a peu, augmentar la xarxa de carril bici i connectar-la amb la de Sant Cugat són algunes de les propostes que els veïns de Valldoreix han fet arribar durant el procés de participació ciutadana per redactar el pla de Mobilitat del territori. Després de diverses sessions i audiències obertes, el document recull aquestes demandes que s'incorporen a la diagnosi realitzada per la consultora encarregada de l'estudi. Reduccions de velocitats i pacificació d'algunes vies són altres de les propostes que s'han sumat al text final.

Com ha explicat el vocal de Mobilitat, Joan Ribera, el document final aposta per un model 'més amable' que redueixi les emissions contaminants, però també els sorolls i millori la seguretat de Valldoreix.

Joan Ribera

No volem eliminmar el vehicle privat. Volem potenciar altres sistemes que redueixin els accidents i la pol·lució ajudi a fer una ciutat més integradora.


En total, uns 150 veïns de Valldoreix han participat a les quatre sessions on s'han recollit i debatut les propostes presentades. Des del govern de l'EMD es fa un balanç positiu d'aquesta resposta i s'agraeix la implicació mostrada en el futur del territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.