Conesa veu bé que la Generalitat faci auditories als ajuntaments


Temes relacionats

Conesa confia que la llei de governs locals vetllarà pels ajuntaments ( 8/abr/13)

La Generalitat anuncia que no delegarà serveis als municipis sense finançament ( 9/abr/13)


  • Comparteix:

Conesa ha abordat l'actualitat al programa 'Línia directa amb l'alcaldessa' de Cugat.cat / Font: Localpres

Conesa ha abordat l'actualitat al programa 'Línia directa amb l'alcaldessa' de Cugat.cat / Font: Localpres

L'alcaldessa veu amb bon ulls les auditories als ajuntaments que preveu l'avantprojecte de llei de governs locals de la Generalitat, tot i que considera que l'avaluació també hauria de constatar que, moltes vegades, els consistoris assumeixen competències sense el finançament adequat. Això ha opinat Mercè Conesa a l'espai 'Línia directa' de Cugat.cat, on també ha reiterat la necessitat d'aprofitar l'estructura de les diputacions per transformar-les en vegueries i així simplificar i unificar l'organització territorial del país.



La proposta de llei de governs locals de la Generalitat preveu fer auditories als consistoris per valorar la sostenibilitat dels serveis que presten i assumir-los en cas que aquests no resultin eficients. L'alcaldessa troba bé la mesura, que considera adequada per calibrar l'eficàcia de les prestacions municipals, però posa en dubte que la Generalitat pugui arribar a assumir-los en cas que un ajuntament no pugui.

Conesa considera que 'aquesta supervisió o avaluació' és òptima, però que també ha de servir per detectar quan les administracions locals estan prestant serveis sense comptar amb el finançament adequat.

Mercè Conesa

El Parlament ha fet lleis donant competències als ajuntaments sense donar-los el finançament adequat. L'avaluació prevista per la Generalitat també hauria de preveure això.


L'avantprojecte de llei de governs locals també vol dotar els consells comarcals d'un caràcter més administratiu i menys polític. En aquest sentit, Conesa ha tornat a reiterar la necessitat de posar punt final a la superposició d'organitzacions territorials com les diputacions, d'una banda, i les vegueries i consells comarcals, de l'altra.

L'alcaldessa creu que l'ideal seria aprofitar l'estructura de les diputacions per convertir-les en vegueries i mantenir els consells comarcals en aquells territoris on, pel seu esquema poblacional reduït, sí que són necessaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.