La JNC proposa l'elecció directa per a les vocalies a l'EMD de Valldoreix


  • Comparteix:

Moment de la presentació d'aquest nou sistema d'eleccions

Moment de la presentació d'aquest nou sistema d'eleccions

Els ciutadans que viuen en territoris dependents d'Entitats Municipals Descentralitzades (EMD) haurien d'elegir directament la representació dels vocals en llistes obertes. Ho proposa la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), la branca jove de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que vol que la Generalitat incorpori aquest nou sistema a l'avantprojecte de Llei de governs locals.

Actualment, el resultat de la representació dels vocals de les EMD surt de la representació obtinguda per cada partit a les eleccions municipals, mentre que el president és elegit per votació directa. Amb la proposta de la JNC es desvincularia el resultat dels comicis locals i passaria a decidir-se a través de papereta amb nom i partit, com és el cas del Senat, i a través de llistes obertes.

Per tant, els valldoreixencs i la resta de ciutadans residents a Valldoreix passarien a votar en tres urnes diferents: una per elegir el president, una altra per votar l'alcalde i una tercera per decidir les vocalies a través d'un sistema electoral majoritari corregit. Amb aquest sistema, es triarien la meitat dels vocals més un, i estarien representats segons els vots obtinguts.

El president local de la JNC, Oriol Torres, ha explicat a Cugat.cat que aquest nou procés permetria corregir la disfunció que, per a ells, suposa que el resultat de les votacions a Sant Cugat determini la representació de les vocalies a Valldoreix.

Oriol Torres

El que demanem és que sigui una mateixa papereta amb els noms dels candidats. El sistema actual ens sembla no adequat per una democràcia avançada.


La JNC confia que aquesta proposta sigui incorporada a l'avantprojecte de Llei de governs locals impulsada per la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.