La CUP vol que el govern convoqui ja la consulta davant el fre del Constitucional


  • Comparteix:

Seu del Tribunal Constitucional a Madrid / Font: ACN

Seu del Tribunal Constitucional a Madrid / Font: ACN

La CUP demana que es faci efectiu el dret a decidir davant la suspensió de la Declaració de Sobirania per part del Tribunal Constitucional (TC) aquest dimecres. Segons la formació, la sentència demostra que la via del diàleg és un carreró sense sortida i que evidencia l'oposició del govern espanyol a la voluntat del poble català. Davant aquesta situació, la CUP crida a la mobilització popular perquè forci la Generalitat a convocar una consulta sobre la sobirania de Catalunya.

La decisió del Tribunal Constitucional evidencia, segons la CUP, que el govern espanyol ha tancat totes les portes al diàleg i que s'oposa a la voluntat del poble català. La formació reivindica que s'ha acabat el temps de les cimeres i les declaracions i que cal fer efectiu el dret a l'autodeterminació de Catalunya. Per això, la CUP demana a la ciutadania que es mobilitzi a favor de la independència i insta la Generalitat a convocar la consulta sobre la sobirania catalana.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.