Les JERC 'okupen' la Biblioteca Central per demanar més sales d'estudi


  • Comparteix:

Les JERC han protagonitzat un acte reivindicatiu a la Central

Les JERC han protagonitzat un acte reivindicatiu a la Central

Una vintena de membres de les JERC ha ajornat 20 minuts el tancament de la Biblioteca Gabriel Ferrater en la seva reivindicació de dotar la ciutat de més aules d'estudi i que les biblioteques ampliïn el seu horari en època d'exàmens. La secció jove d'ERC ha 'okupat' l'equipament i ha defensat davant els responsables de la biblioteca els motius d'aquest acte reivindicatiu, sense provocar incidències. La trobada ha finalitzat amb el compromís de reunir-se aquest divendres amb representants municipals per abordar aquesta problemàtica que, segons la formació, afecta el jovent local.

Les JERC s'han manifestat aquest dimecres a l'interior de la Biblioteca Gabriel Ferrater per demanar una ampliació horària de les biblioteques municipals en èpoques d'exàmens i més aules d'estudi. La vintena de membres de la branca jove d'ERC ha exposat que el conveni amb Esade és insuficient perquè només amplia l'oferta en 25 places, segons els manifestants.

El secretari de Comunicació i Premsa de les JERC, Lluc Cahís, ha recordat que el 2009 el ple ja va aprovar una moció per crear un pla d'aules d'estudis per al jovent i que, a dia d'avui, no s'ha fet res al respecte. Cahís ha afegit que aquest fet demostra que CiU no mira per les polítiques de joventut.

Lluc Cahís

Després d'haver esgotat les vies institucionals perquè hi hagi més aules d'estudi, s'ampliïn els horaris i hi hagi aules nocturnes, aquest fet evidencia que CiU ha oblidat les polítiques de joventut.


Durant la trobada, les JERC han conversat amb el director de l'Organisme Autònom Municipal del Centre Cultural, Pep Tugues, que ha valorat el caràcter pacífic de la protesta i els ha obert les portes al diàleg. Tugues ha recordat que actualment existeix un conveni amb Esade i ha emplaçat les JERC a veure la necessitat real del jovent i, si cal, ampliar aquest acord.

Pep Tugues

Volem escoltar-los, parlar amb l'alcaldessa. Mirarem si el conveni amb Esade no és suficient. Amb el diàleg podem detectar les necessitats reals i donar-los una resposta real.


Aquest divendres, les dues parts es trobaran per intentar trobar una solució a la problemàtica que han manifestat les JERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.