50 persones reclamen el dret sobre el propi cos amb un escarni a la seu del PP


  • Comparteix:

La futura reforma de la Llei de l'avortament que preveu el PP suposa un retrocés de 30 anys en els drets de la dona. Aquesta ha estat la reflexió de la cinquantena de persones que s'han citat aquest dijous en un escarni feminista davant la seu del PP, al carrer de Santa Maria, per defensar el dret al propi cos, sota el lema 'Nosaltres parim, nosaltres decidim'. El president del PP, Jordi Carreras, ha replicat que cal la revisió de la llei perquè amb l'actual els drets de les persones retrocedeixen 'a l'època d'Esparta'. L'acció, organitzada per l'Esquerra Independentista (EI), ha comptat amb representants locals d'ICV-EUiA, la CUP, Arran, La Guitza, l'Assemblea de Drets Socials (ADS) i Endavant.

Els manifestants han protestat contra la reforma que proposa el govern de Rajoy i que limita l'accés a l'avortament i suprimeix el dret a interrompre l'embaràs en cas de malformacions del fetus. L'acció sorgeix de la campanya pel dret a l'avortament lliure i gratuït, que s'ha celebrat a prop d'una vintena de poblacions de l'Estat espanyol.

Una de les manifestants, Montserrat Español, ha assegurat a Cugat.cat que ja va protestar sobre aquesta qüestió fa 30 anys i que ara torna a fer-ho perquè la reforma proposada pel PP retorna els drets de les dones sobre l'avortament a fa més de 30 anys.

Montserrat Español

Pensem que això ens porta una altra vegada a l'any 85 quan vam lluitar per aconseguir una llei de l'avortament bastant bona. Fem un pas enrere de 30 anys, com en tot.


Representants del PP i alguns manifestants han coincidit al carrer el tram final de la protesta, sense que hagi tingut lloc cap aldarull. La presència dels populars es devia a una reunió de la junta a la seu local. El regidor Bruno de Salvador ha intercanviat algunes impressions amb els manifestants, que s'han concentrat durant una hora al número 9 del carrer de Santa Maria, a l'eix de vianants.

El president del PP, Jordi Carreras, ha afirmat que la reforma legislativa vol defensar el dret a la vida i que des de la seva fecundació es consideri el fetus com a persona. Pare d'11 fills, Carreras ha afegit que amb aquesta nova llei no es torna 30 anys enrere, sinó que amb l'actual normativa els drets de les persones es troben 'a l'època d'Esparta'.

Jordi Carreras

Jo crec que no retrocedeixen 30 anys, ho fan molts més. A Esparta ja mataven els fills amb malformacions. El que no és retrocedir és protegir la vida i les mares i donar-los informació.


El lema de l'escarni feminista ha estat 'Nosaltres parim, nosaltres decidim', a favor del dret a decidir sobre el propi cos. La protesta també ha fet una crida a favor de l'educació sexual.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Senyor Carreras, ja que si posa a fer d'historiador, fem-ho bé: La Roca Tarpeya no estava a Esparta, estava a Roma. A Esparta estava el "monte Taigeto"

Ferran Villaseñor. Enviat el 17/mai/13


Sra. Espanyol: protegir la vida humana i als que tenen dret a viure no es retrocedir en una llei, és el tret fonemental del humà. Si protegim la vida humana és que no som tan...

Alicia Pastor del Amo. Enviat el 17/mai/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.