La protecció dels animals i de l'arbrat i la contaminació acústica, a debat al ple


Temes relacionats

La CUP demana la dimissió de Llanos de Luna per l'homenatge a la División Azul (17/mai/13)

El PP portarà al ple la creació d'una comissió informativa sobre Martorell (14/mai/13)

CiU porta al ple la supressió de les delegacions del govern espanyol (14/mai/13)

La CUP proposa adherir l'Ajuntament a la campanya de boicot contra Israel (13/mai/13)

El PP insta les administracions a netejar el sotabosc de la serra de Collserola ( 9/mai/13)

ICV-EUiA i CUP volen que l'Ajuntament mediï en els acomiadaments d'HP ( 6/mai/13)

'Masoveria comercial', recepta del PSC per fomentar ocupació i emprenedoria ( 2/mai/13)

CiU defensarà al ple la continuïtat de les EMD ( 8/abr/13)


  • Comparteix:

Imatge d'una sessió anterior del ple municipal / Font: Localpres

Imatge d'una sessió anterior del ple municipal / Font: Localpres

La protecció de l'arbrat, la contaminació acústica i la declaració del municipi lliure de circs amb animals són les tres mocions institucionals que protagonitzaran el ple d'aquest dimarts. Altres mocions que les formacions porten a ple són la neteja de Collserola per evitar incendis per part del PP, la no-implantació del casc obligatori per als ciclistes dins les zones urbanes per part de tots els grups municipals tret dels populars i el suport a la masoveria pública comercial i industrial per part de CiU, el PSC i ICV-EUiA. El ple municipal ordinari del maig se celebra aquest dimarts per la celebració de la Segona Pasqua d'aquest dilluns.

Sant Cugat defensarà la protecció de l'arbrat a través d'una ordenança municipal que indicarà els arbres i arbredes d'interès local i vetllarà per la seva conservació, ús i protecció tant en terrenys públics com privats. Tots els grups municipals sostenen aquesta proposta.

El ple també proposarà, a través d'una moció institucional, mesures protectores contra la contaminació acústica a les zones de l'AP-7, C-16 i l'estació de Renfe. A més, la ciutat instarà FGC que elabori un estudi d'impacte acústic, ja que el soterrament de les línies del Vallès no és possible per la conjuntura econòmica.

A través d'una altra moció amb el suport de tots els partits, el municipi es declararà lliure de circs amb animals per respecte a les feres i per no permetre el seu patiment ni l'exhibició d'espècies salvatges. Així, Sant Cugat esdevindrà ciutat amiga del circ.

En l'apartat de formacions polítiques, CiU demana la supressió de la delegació i les subdelegacions del govern espanyol a Catalunya. Amb aquesta proposta, CiU pretén simplificar l'administració i fomentar l'estalvi econòmic. CiU vol destinar els diners que s'estalviïn a la partida a polítiques socials dels consistoris catalans.

El PP portarà al ple la seva petició de crear una comissió informativa especial per esclarir els fets relacionats amb l'exregidor de Seguretat Xavier Martorell i l'empresa d'investigació Método 3. La formació considera 'insuficient' la comissió informativa de seguretat que es va celebrar per oferir la màxima transparència sobre aquest afer.

El PSC presenta al ple, conjuntament amb CiU i ICV-EUiA, una moció en suport a la masoveria pública comercial i industrial a la ciutat. Els socialistes defensen la viabilitat de la proposta sobretot per a les promocions de Promusa a les zones de nou creixement, com Volpelleres.

Els ecosocialistes porten al ple, juntament amb la CUP, el suport als treballadors d'HP i volen que el consistori intervingui en el conflicte entre empleats i direcció. El text recorda que els continuats acomiadaments de la companyia nord-americana s'estan duent a terme mentre l'empresa manté beneficis i que les places que queden vacants s'estan substituint per noves contractacions, subcontractacions o deslocalitzacions.

Finalment, la CUP vol limitar els convenis de l'Ajuntament amb institucions, entitats i empreses israelianes que no reconeguin els drets fonamentals del poble palestí. La moció, a instàncies del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), demana la corporació a comprometre's a no establir cap tipus de conveni ni tracte comercial, acadèmic, cultural, polític o esportiu amb institucions, empreses o organitzacions israelianes que no reconeguin els drets fonamentals del poble palestí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.