L'ACM abandera l'eficiència municipal davant la reforma local de Montoro


  • Comparteix:

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha reivindicat aquest dimarts l'important paper dels governs locals després que el mateix dia el ministre espanyol d'Administracions Públiques hagi declarat que prop de 6.000 ajuntaments són 'ineficients'. En una trobada a Sant Cugat dels municipis integrants de l'ACM, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha subratllat que els consistoris són l'administració més propera al ciutadà i els primers proveïdors dels serveis socials. La trobada del comitè executiu de l'associació també ha servit per aprovar un manifest municipalista coincidint amb els dos primers anys de mandat.

El president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha reiterat que l'avantprojecte de llei de governs locals que planteja el govern espanyol és una invasió de les competències locals. Buch també ha posat sobre la taula que si l'executiu espanyol parla d'ineficiències, que exposi quins són els arguments que els qualifiquen com a tals. El president de l'associació ha preguntat a Montoro si assolir la seva idea d'eficiència als consistoris suposarà més ingressos que no pas revisar les despeses de l'exèrcit espanyol o l'Agència Tributària Espanyola.

Miquel Buch

Jo em pregunto quins criteris de valoració han sotmès per decidir si són eficients o no. Volem quins seran els barems, quins criteris seguiran i decidirem si és més eficient mantenir l'exèrcit.


La trobada del comitè executiu ha servit per aprovar un manifest municipalista per fer una administració més eficaç i eficient sense que es manllevin els serveis que es presten actualment als habitants. Així, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha reivindicat el paper dels alcaldes com a representants dels ciutadans. Conesa també s'ha mostrat confiada en la fortalesa ciutadana.

Mercè Conesa

Volem reivindicar el paper dels alcaldes com a representants dels ciutadans i que prioritzen l'interès general de les ciutats. Estem preocupats per la situació però confiem en els ciutadans.


La trobada de l'ACM ha coincidit amb una reunió de la Comissió Nacional de l'Administració Local (CNAL) relacionada amb l'avantprojecte de llei per reformar les administracions tal com proposa el govern espanyol. El ministre Montoro ha declarat que no abaixarà els sous dels funcionaris però que sí que es podrien limitar els augments en un futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.