El municipi es vol protegir de la contaminació acústica


Temes relacionats

L'Ajuntament no canviarà l'ordenança que obliga alguns locals a tancar a les onze de la nit (20/gen/12)

Sant Cugat insta FGC a reduir la contaminació acústica del pas dels combois pel centre (17/nov/10)

Les queixes més comunes a Sant Cugat són per contaminació acústica i la Llei de Dependència (15/oct/09)


  • Comparteix:

L'estació de Renfe de Sant Cugat / Font: Localpress

L'estació de Renfe de Sant Cugat / Font: Localpress

Sant Cugat reclamarà al ministeri espanyol de Foment, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Renfe i Tabasa, responsables de les principals infraestructures viàries que passen per la ciutat, que efectuïn un estudi de l'impacte acústic d'aquestes vies al seu pas pel municipi. Així ho estableix una moció institucional aprovada en el ple d'aquest dimarts que proposa millorar el confort acústic dels ciutadans que habiten a prop d'aquests eixos viaris.

La moció lamenta que les normatives sectorials de referència que marquen els límits legals no es corresponguin amb els límits del confort acústic. Malgrat això, el consistori reconeix l'aportació social i econòmica que han dut a terme els Túnels de Vallvidrera, les línies de ferrocarril de FGC i de Renfe i la via B30. El text, però, posa de manifest les conseqüències negatives que tenen aquestes infraestructures per a les persones que viuen a prop d'aquests eixos viaris, tal com ha explicat el regidor del PSC Pere Soler.

Pere Soler

Totes aquestes obres han generat moltes coses positives però també de negatives, com el fet de generar contaminació acústica.


L'Ajuntament es posarà en contacte amb FGC i el Ministeri de Foment per demanar-los que elaborin un estudi d'impacte acústic de les seves respectives obres amb l'objectiu de minimitzar-lo. La mateixa petició es transmetrà tant a Renfe com a l'empresa gestora dels Túnels de Vallvidrera, Tabasa. En aquest cas, a més, també es reclamarà la revisió de les barreres sonorreductores, amb l'objectiu de valorar-ne l'eficàcia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.