Una plataforma vol aturar la tala d'arbres que preveu un projecte de Promusa


  • Comparteix:

Recreació d'una promoció de pisos a la Floresta

Recreació d'una promoció de pisos a la Floresta

La Plataforma Unitària contra la Construcció de Pisos de Promusa ha reclamant en el ple d'aquest dimarts la dissolució de Promusa per la seva 'incompetència i mala gestió' a la Floresta, on preveuen talar al voltant de 130 arbres per construir-hi habitatges, i demanen la paralització del projecte. Segons la representant de la plataforma, la senyora Gefaell, és una vergonya que l'empresa pretengui eixugar els seus deutes sota el pretext de l'habitatge social. El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha assegurat que comparteix la seva sensibilitat medi ambiental, però que s'ha de donar habitatge a les 385 famílies que es van apuntar al sorteig.

La Plataforma ha acusat Promusa de 'vendre un bosc que és de tots' per aplicar un model de creixement que juga amb l'especulació del sòl. Una portaveu de l'organització ha assegurat que no fan falta habitatges a la Floresta i que s'han d'utilitzar habitatges buits que ja hi ha a Sant Cugat en lloc de talar arbres de manera innecessària. A més, ha exigit la paralització del projecte i la dissolució de Promusa per la seva 'incompetència i mala gestió'.

Portaveu

Aquest bosc protegit no és més que un solar quan necessitem diners, això és especulació. Demanem que es paralitzi el projecte i la dissolució de Promusa.


De la seva banda, el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha assegurat que només es talaran al voltant de 130 arbres i ha afegit que la construcció d'aquests habitatges, que seran de compra, és necessària perquè hi ha 385 famílies que ja es van apuntar al sorteig.

Raül Grangé

Tenim la màxima sensibilitat per talar el mínim possible. Però hi ha 385 famílies que esperen un habitatge.


La resta de partits polítics es van mostrar crítics amb Promusa. El regidor del PSC Ferran Villaseñor va demanar una comissió informativa sobre la construcció d'aquests nous habitatges; per part d'ICV-EUiA, el regidor Joan Calderon també va apostar per la fórmula d'utilitzar els habitatges buits amb què compta la ciutat, i el regidor de la CUP Ignasi Bea va criticar que es vulgui fer construcció d'habitatges de compra quan la demanda majoritària de la societat actualment passa pel lloguer. El PP, de la seva banda, va dubtar de la idoneïtat d'aquesta construcció, tenint en compte que no hi ha compradors actualment.

La Plataforma Unitària contra la Construcció de Pisos de Promusa està formada per el Mussol, la Uasc, els iaio flautes, ICV-EUiA, la CUP, ERC i la Floresta Indignada, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.